1

Onderwerp: Bekleden

Hoi taartenbakkers,

Ik ben bezig met het maken van mijn eerste taart. Maar nu heb ik een vraag. Ik wil mijn taart bekleden met marsepijn, maar moet je de taart dan eerst bekleen met botercreme, of kan het ook met bijvoorbeeld slagroom? Ook als je nog tips hebt voor een beginnende taartenbakster, hoor ik het graag.

Alvast bedankt voor de hulp

2

Re: Bekleden

Nee, niet met slagroom doen, dan smelt je marsepein er straks af!
Eerst je taart strak afsmeren met botercreme, daarna bekleden met marsepein.

3

Re: Bekleden

Niet afsmeren met slagroom, je marsepein gaat daarvan smelten, van botercreme niet!
Met botercreme krijg je je taart ook goed strak, goed je taart in smeren, even koud laten worden in je koelkast zodat de boter hard word en dan met een warm palletmes goed strak afsmeren, weer even in de koelkast en voila klaar om te bekleden..
1 goede tip kan ik je geven als net beginnend bakster: spit het hele forum uit :lol: heb ik  ook gedaan en je leert er heel veel van!!
Bijvoorbeeld met jouw vraag: vul in de zoekmachine in: "Bekleden AND slagroom" dan komen er allemaal topics hierover waar je heel veel van kan leren..
Ook kan je links in het menu heel veel opsteken van de "FAQ" en de "Howto's"..

Succes!!