1

Onderwerp: Banaan?

Ik wil het weekend een taart bakken van chocolade biscuitmix deze wil ik vullen met een laagje bonbonbloc vulling en de andere laag lijkt mij slagroom met plakjes banaan wel lekker. Maar hoe verwerk ik dan de banaan? Kan ik die gewoon in plakjes er tussen leggen wordt dat niet bruin of vies? Of heeft iemand anders een goed idee?

Groetjes,
Susan

Groetjes,
Susan

2

Re: Banaan?

Om banaan niet bruin te late worden moet je er een paar druppels citroensap opgooien heb ik altijd geleerd. Maar ik weet niet of dat ook voor in de taart geldt.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

3

Re: Banaan?

Ja, ook voor in de taart. Beetje citroensap over de plakjes banaan helpt echt tegen verkleuren.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

4

Re: Banaan?

Ik heb laatst banaan zonder citroensap in een vulling gebruikt. Gewoon slagroom met schijfjes verse banaan. Moet zeggen dat het wel erg meeviel het verkleuren.
Misschien verkleurt banaan juist als er lucht of licht aankomt?
En dat heb je dan niet als je banaan ergens tussen doet. Weet niet of het daar aan heeft gelegen hoor!

Groetjes Angelique