1

Onderwerp: kapsel, heel of gesneden in lagen invriezen?

Wat doen jullie?

Groetjes Iris

2

Re: kapsel, heel of gesneden in lagen invriezen?

ik heb al een paar keer ingevrozen en dan zeker heel.

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

3

Re: kapsel, heel of gesneden in lagen invriezen?

Hoi Iris,

Ik vries het heel in, laat het een half uurtje ontdooien en snij daarna pas door. Ik heb het 1 keer gevuld ingevroren, maar dat vond ik niet werken. Na het bekleden ging de taart alsnog "zweten" en werd klef :(. Omdat ik ook wel eens stukken bewaar voor een evt. 3D taart weet ik dat de randen toch wat uitdrogen na het invriezen, dus ik snij altijd de randen bij. Als je dan dus eerst door gaat snijden en dan invriezen, lijkt het mij toch sneller droog worden, want dan is het kapsel toch dunner.

Groetjes, Inge

Groetjes, Inge
Deleukstetaartenshop & Taartopmaat

Re: kapsel, heel of gesneden in lagen invriezen?

hoi,

ik vries ze gesneden in, dan is het ook snel ontdooit,namelijk in 10 minuten van droge randen merk je niets door de botercreme die je erover heen strijkt.
en tijdens het ontdooien rol je de marsepein uit en zet je alles klaar.

groetjes

monica

gr monica
En mijn website is in de lucht www.monicake.nl

5

Re: kapsel, heel of gesneden in lagen invriezen?

Ik heb ze normaal altijd gesneden. Ik heb vandaag een ongesneden taart uit de diepvries gehaald en bij het snijden ging het heel erg brokkelen etc. Ik ben blij dat ze de binnenkant niet zien want de taart is 2 lagen maar bijna 5 stukken. Ik ga ze vanaf nu weer gewoon eerst snijden.