Onderwerp: Biscuit in de combi-magnetron, ovenstand uiteraard,
Beste forummers,
Ik heb thuis geen oven! Hoe is dat nu mogelijk voor iemand die het bakken steeds leuker gaat vinden..., maar het is niet anders. Grotere taarten moeten dus maar bij (schoon)moeder in de oven.
Zoals iedere starter is de eerste hobbel die je moet nemen het zien te krijgen van een mooi hoog 'kapsel'. Ik heb al het een en ander geprobeerd, gewoon met bloem, suiker, eieren, maar ook i.p.v. bloem cakemeel of zelfrijzend bakmeel. De resultaten zijn wisselend maar nog niet geweldig!
Allerlei tips van het forum; de oventemperatuur, de eitjes voorverwarmen in heet water, het 1ei-30-30 recept heb ik al geprobeerd. Binnenkort komt de eerste bestelling van de webshop, met de 'wonder-biscuit-mix'!
Maar nu heb ik ook ergens gehoord / gezien / gelezen dat het in een combi-magnetron niet wil door de ventilator die in zo'n ding zit, tijdens het bakken 'waait' het voordurend daarbinnen en dat zou de reden zijn dat het niet goed lukt. Iemand ervaring, het tegendeel of tips?
Ben benieuwd, tot taarts!
Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"