Hai Serena,
Je kunt het kapsel al van tevoren bakken en dan invriezen, dan weet je zeker dat het niet mislukt. Om de taart smeuiig te houden geef je hem wat extra vocht met bijv. suikersiroop of likeur in een passende smaak (voor het vullen, en na het snijden, op elke laag aanbrengen)
Voor de vulling kun je veel gebruiken maar niet alles is lang houdbaar. Wat wil je ermee bereiken? Dat je taart niet in de koelkast bewaard hoeft te worden of dat je de vulling meeneemt ergens naar toe?
Als je de taart toch niet al te veel versiering wilt geven kun je bloemen gebruiken als decoratie. Een mooi beklede taart met fondant, een lint er omheen en wat (verse) bloemen en meer heb je echt niet nodig. Je kunt ook bloemen van suiker maken en dat kun je gelukkig lekker ver van tevoren maken.
Zelf moet je bepalen hoe groot je de stukken wilt maken van de taart, ga je het gebruiken als dessert of als tussendoor met champagne? Dat vereist allemaal andere maten namelijk.
Wordt je bruilofd een formele ceremonie of meer casual? Formeel is meestal een taart op pilaren en voor casual wordt meestal een gestapelde taart gebruikt. Dan heb je genoeg aan stevig karton en houten stokjes. Onderste taart 5 stokjes en elke laag 1 stokje minder. Voor de bovenste heb je geen stokjes nodig tenzij je er een zwaar beeldje op zet. Voor het vervoeren van de taart kun je een lange stok met scherpe punt van boven naar beneden door de taart steken (tik voorzichtig met een hamertje de stok door de kartonnen) en dan haal je die stok er uit als je de taart op zijn plek hebt staan. Daarna vul je het gaatje met wat creme of leg je de decoratie er op zodat het niet te zien is.
Zorg dat je de taart klaar heb de dag voordat je trouwt. Dus bak 2 dagen eerder, decoreer 1 dag en op de dag zelf vervoeren (eventueel bijwerken, dus neem een SOS kit mee) en heb je daar geen tijd voor dan kun je ook eerder beginnen hoor, maar vergeet dan vooral niet de extra vocht. En hou rekening met de houdbaarheid van de vulling. Vraag eventueel of er een speciale horeca koelkast op de receptieplaats is waar je de taart 1 dag eerder in kunt zetten. Een horeca koelkast is vochtvrij als het goed is dus blijft de fondant ook goed.
Als het erg warm is, en dat kan in augustus, dan kun je de fondant verstevigen met tylose.
Ik hoop dat je er wat aan hebt. Succes!
Groetjes, Sas
Mijn taartjes zijn ook te zien op:
http://mamasas.mijnalbums.nl/