1

Onderwerp: vegetarische strik???

Nav het antwoord dat ik kreeg in een ander topic, toch maar even mijn eigen topic geopend.
Omdat ik vegetarisch eet, werk ik uitsluitend met marsepein. Nu wil ik ook wel een keer een strik maken, maar in fondant en mmf zit gelatine. Ik heb tragant besteld in de webshop in de hoop dat ik daarmee de marsepein voldoende kon verstevigen om een strik te maken maar nu blijkt dat dit waarschijnlijk niet werkt...

Iemand een idee of oplossing? Zou het bijvoorbeeld schelen als ik marsepein met minder amandel-gehalte zou gebruiken (een 30-70 bijvoorbeeld)?

Ik voel me een beetje kiezel...

2

Re: vegetarische strik???

Zit er in elk merk rolfondant gelatine dan?
Als ik bijvoorbeeld bij de ingredi

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: vegetarische strik???

Ik had eigenlijk alleen in de recepten gezocht naar de ingredi

Ik voel me een beetje kiezel...

4

Re: vegetarische strik???

Dat kan ik me voorstellen ;) Hoewel ik het gisteren wel leuk vond om een keer zelf banketbakkersroom te maken, vind ik kant-en-klaar toch wel

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag