1

Onderwerp: vruchtenbavarois....beetje slapjes..

Heb het recept van tartacadabra gebruikt van de vruchtenbavarois.
Heb peren uit blik gebruikt.
Nu staat ie toch echt al wel 3 uur in de koelkast, maar echt stevig is ie niet.
Hoort dat??

En kan ik hem dan toch wel gebruiken?
Of moet ik dan een dijkje maken?
Trekt het dan niet in de biscuit?
En....ik maak meringue botercreme om af te smeren, maar dat is bij mij niet dik genoeg voor een dijkje, wat kan ik dan gebruikken voor een dijkje?

Zo, een heleboel vragen, ik hoop dat iemand er een antwoord op heeft...

2

Re: vruchtenbavarois....beetje slapjes..

dijke.. 1:1 botercreme..
en als de bavarois echt heeel waterig is zou ik et niet gebruiken als vulling want et gaat wel in de biscuit trekken en dan heb je een hele natte laag biscuit.

3

Re: vruchtenbavarois....beetje slapjes..

Ik zou de bavarois gewoon een nachtje laten staan hoor! Duurt best wel even voordat het opstijft en goed te verwerken is. Zolang het nog zo vloeibaar is, zeker niet in je taart doen, dan gaat het er gewoon doorlekken!!

Je kunt gewoon een dijkje spuiten met de meringue botercr

Groetjes, Lara. Mijn taarten album
"I wud, therefore I exist"

4

Re: vruchtenbavarois....beetje slapjes..

haha...had ik net gepost, zie ik dat hij nu wel lekker stevig aan het worden is!!
Kan het bakje omdraaien zonder dat het eruit valt!!
Hoera!!

Dus we gebruiken gewoon de bavarois morgen!!

Bedankt voor de antwoorden!