1

Onderwerp: bolle bovenkant

heb gister voor het eerst een biscuit gemaakt van soezie mix.
Nu is hij erg gerezen (had ook de bakvorm hoger gemaakt met papier) maar hij is vooral gerezen in het midden....heb dus eigenlijk een boltaartje.....hmmmzz...hoe zou het komen dat de zijkanten niet meegaan?

Heb een springvorm, zou het daardoor komen?

Ga hem straks bekleden, zo spannend, voor de eerste keer met marsepein!!
Wil een leuke kikketaart maken, mijn zoon wordt morgen 1!

2

Re: bolle bovenkant

je bovenkant wordt de onderkant...dus f omdraaien...dan heb je toch een mooie platte bovenkant
succes met je taartje

mijn nieuwe website is in de lucht...neem een kijkje op www.personaltouch-cakes.com

3

Re: bolle bovenkant

De tip die iedereen hier toepast inderdaad!
De taart omdraaien zodat de strakke onderkant een strakke bovenkant wordt.

De bolling kan je er een beetje uitduwen, als je hem omgedraaid hebt.

Succes verder!

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

4

Re: bolle bovenkant

dat had ik ook gedaan, maar hij zakte niet naar beneden??
Misschien eerder op de kop leggen?

Wel leuk trouwens, heb je een wiebeltaart :-)

5

Re: bolle bovenkant

Als de bolling echt te hoog blijft en hijn gaat wiebelen, dan snijdt ik stiekum wat van de bovenkant (die dus de onderkant wordt) af. Zie je toch niks van als hij bekleed is!!

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

6

Re: bolle bovenkant

haha...slim!!

Heb hem nu als kleine boltaart gedaan!!
Het bekleden is gelukt hoera!!
Nu nog de versiering!

7

Re: bolle bovenkant

heleen80 schreef:

haha...slim!!

Heb hem nu als kleine boltaart gedaan!!
Het bekleden is gelukt hoera!!
Nu nog de versiering!

He, dat is grappig, dus je hebt niet eens bolvormen nodig.
Maar zelf merk ik als ik het eerste kwartier bak op 160 graden, dat er veel minder bolling komt.
Dit is omdat het anders te snel  heet wordt, en de taart dus soort van explodeert in het midden.

8

Re: bolle bovenkant

witje75 schreef:
heleen80 schreef:

haha...slim!!

Heb hem nu als kleine boltaart gedaan!!
Het bekleden is gelukt hoera!!
Nu nog de versiering!

He, dat is grappig, dus je hebt niet eens bolvormen nodig.
Maar zelf merk ik als ik het eerste kwartier bak op 160 graden, dat er veel minder bolling komt.
Dit is omdat het anders te snel  heet wordt, en de taart dus soort van explodeert in het midden.

Dat zou een idee zijn voor de volgende, heb nu gewoon de verpakking gevolgd!
Dank je!

Zal deze week een fotootje plaatsen van de taart, want ik vind het super gelukt!