1

Onderwerp: fondant uit rollen

Ik heb net fondant uit gerold maar steeds als ik m op wilde pakken voor op de taart te leggen bleef die vast plakken. Ik heb poedersuiker eronder gedaan, misschien te weinig? Hoe kun je dit het beste doen?

Groetjes kelly

2

Re: fondant uit rollen

Meer poedersuiker :) Elke keer na een paar keer rollen je lap een kwartslag draaien en zodra je het idee hebt dat het plakkerig wordt, er poedersuiker onder strooien.

Een alternatief is uitrollen op doorzichtig plastic tafelzeil en dan met zeil en al op je taart leggen (zeil boven ;)). Dan kun je daarna het zeil er voorzichtig afhalen. Schijnt goed te werken, al doe ik het zelf met poedersuiker.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: fondant uit rollen

maar die poedersuiker blijf je wel zien toch ?

4

Re: fondant uit rollen

Je kan het er redelijk goed afvegen

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com

5

Re: fondant uit rollen

Ik doe rollen - draaien - vegen -rollen - draaien - vegen etc.
Als je goed oplet dat je poedersuiker er

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

6

Re: fondant uit rollen

Ik gebruik zelf crisco bij het uitrollen. Ik smeer mijn aanrecht hier mee in, Verder dezelfde procedure als Marianne. Elke keer even draaien.
Ik gebruik crisco omdat dit minder troep geeft en het werkt erg prettig.

groeten Annemieke
Cake It