1

Onderwerp: botercreme vervangen

Ik houd niet van botercreme, kan ik dit vervangen door slagroon met klop klop?
Krijg ik dan net zoiets als de bakker in een slagroomtaart?

Alvast bedankt voor jullie meedenken.

Ik heb vandaag mijn marsepein en kleurtjes binnen, ik heb ook al een puzzelplaatje gevonden, ik ga vanavond voor het eerst lekker knutselen....

groetjes Chantal

2

Re: botercreme vervangen

volgens mijn moet je klop-klop niet met slagroom mengen
maar je wil je de boter creme vervangen om je rolfondant op je taart te plakken ?
zo ja die kun je vervangen met prezik jam
op warmen en dan door een zeef heen doen
dan kun je het met een kwast er op smeren
je kunt het ook met suiker water doen

3

Re: botercreme vervangen

bedankt voor je berichtje, het is een goed idee die jam. Ik bedoelde eigenlijk voor tussen de lagen, ik het al yoghurt en kwark voorbij zien komen, dat lijkt me ook heerlijk. Maar mijn man is een slagroomfan en wil er graag slagroom tussen, wat doe ik met de slagroom om hem zo lang goed stevig te houden?

Alvast bedankt,

groetjes Chantal

4

Re: botercreme vervangen

Lang leve de klopfix!!!! :-D

5

Re: botercreme vervangen

als vulling is slagroom prima te gebruiken, erg lekker met vruchtjes (je kan bijna alles als vulling gebruiken). Spuit wel een randje met botercreme en de taart insmeren met botercreme of jam is ook beter, want fondant en marsepein smelten als ze met slagroom in annraking komen (onder de zoekfunctie kan je hier alles over vinden).

Mijn website: Presentaart

6

Re: botercreme vervangen

Of zwitserseroom (banketbakkersroom plus slagroom) en een laagje jam, ook erg lekker.

Groetjes Iris