1

Onderwerp: Hulp gevraagd voor 1ste taart

Hoi allemaal!

Ik wil vanavond mijn eerste taart gaan bakken :D
Het er heel erg veel zin in maar toch nog wat vraagjes voordat ik begin :)

Ik heb een springvorm van 20 cm en de bakmix voor biscuit van de webshop
Wat is dan de samenstelling?
Hoeveel gr mix moet ik dan gebruiken, hoeveel water en hoeveel eieren?

Ik wil 1 laag vulling ertussen doen met mokkacreme
Kan ik de botercreme ook uit de shop) mengen met een koffiemengseltje?
En zo ja, wat is hier dan de samenstelling van?

Denk als ik eenmaal de samenstellingen weet dat het helemaal goed gaat komen!

Alvast heel erg bedankt!!

Groetjes Mariska!

2 Laatst bewerkt door nicole (27-02-2009 19:54)

Re: Hulp gevraagd voor 1ste taart

je moet even kijken bij tabellen hier op de site daar staat hoeveel je nodig hebt
en van die mokka creme weet ik niet ik gebruik nooit mokka creme veel succes en bak plezier!!!!

groetjes nicole

3

Re: Hulp gevraagd voor 1ste taart

OOo joh.. das handig hahah
Die had ik nog helemaal niet gezien!
Nou heel erg bedankt in ieder geval


Nog snel even 1 vraagje

Ik wil de taart vullen met 2 lagen 1 dus met mokkabotercreme
en 1 laag met slagroom en bebogeen.

Zou dat een lekere combinatie zijn denk je?
En waar denk je dat ik de taart mee moet afsmeren?
Kan dat alleen met marsepein?

Groetjes Mariska!

4

Re: Hulp gevraagd voor 1ste taart

afsmeren moet je met botercreme doen 1:1, als je taart daarna gaat bekleden met marsepein. Niet met de mix van de shop, heb je kans dat je marsepein gaat smelten.

Veel liefs Rafaëla

5

Re: Hulp gevraagd voor 1ste taart

ik smeer altijd af met mix van de shop:) moet het dan 1:1??
wat moet ik dan doen boter en wat dan nog er bij?
weer wat geleerd

groetjes nicole

6

Re: Hulp gevraagd voor 1ste taart

nicole schreef:

ik smeer altijd af met mix van de shop:) moet het dan 1:1??
wat moet ik dan doen boter en wat dan nog er bij?
weer wat geleerd

1 op 1 is 1 deel boter en 1 deel poedersuiker. Zelf vind ik dit mierzoet.
Zou eerder meringue botercreme maken, die proeft bijna zelfde als de mix.
En is veel lekkerder.
kijk eens voor recept op www.tartacadabra.nl , daar staat volgens mij ook bij hoe je daar moccacreme van kan maken.
Afsmeren kan je ook met die moccacream doen, is heerlijk.