1

Onderwerp: Soezenbeslag..

Hoi,

Ik weet niet of het hier mag staan.. Maar toch een vraagje erover! :)

Kga morgen soesjes maken maar dan moet ik er 30 hebben.
En heb wel al een recept van Smulweb af maar daar stond niet voor hoeveel personen het was.
Weet jullie mss hoeveel eruit komen uit dit recept?

1/8 liter water
50 gram boter
125 gram bloem
Snufje zout

1/4 liter slagroom
2-3 eieren
4 eetlep. suiker.

Sorry als het hier niet mag staan..

Alvast bedankt! :)

Stilte, is een stukje hemel dat afdaalt naar de aarde.

2

Re: Soezenbeslag..

ik had een recept van de Dr Oetker site; 150ml.melk; 75gr boter/margarine; 90gr bloem en 3eieren,  en dat was samen voor 12 grote soezen....

Groetjes, Dorothea.

3

Re: Soezenbeslag..

Hoi hoi,

Ik gebruik,

2 dl water
100 gram boter
200 gram bloem
snufje zout
4 eieren

halve liter slagroom
suiker


doe het water in een pannetje, boter erbij en alles mengen niet laten koken. als dat door elkaar is gemengd bloem erbij met het zout even oplaten staan zodat de bloem gaar word.

daarna van het vuur halen en af laten koelen totdat het lauwig is daarna 1 voor 1 de eieren erin doen en heel goed blijven roeren, alle eieren gebruiken en blijven roeren totdat het helemaal egaal is.

je denkt dat het nooit goed komt, allemaal kleine smeuige stukjes worden het en roert best zwaar.

daarna met 2 lepeltjes bolletjes maken van ongeveer 1 cm rond voor grotere 1,5 tot 2cm   leg ze van elkaar want ze worden groter in de oven. je kan ze ook spuiten

oven niet openen, pas als ze klaar zijn 20 a 25 minuten op 175 graden


succes ermee

Wat een bloemetje?  nee van mij krijg je een taart!!!

4

Re: Soezenbeslag..

Kan er ook gewoon gezouten boter in?

Stilte, is een stukje hemel dat afdaalt naar de aarde.

5

Re: Soezenbeslag..

ja hoor dan laat je gewoon het snufje zout weg

Wat een bloemetje?  nee van mij krijg je een taart!!!