1

Onderwerp: tylose en marsepein????

heb mijn pakje binnen van de webshop,  kan lekker aan de slag.
Maar wil ook wat figuurtjes boetseren van marsepein,  hoeveel tylose moet er dan in per gram????

Dank je wel vast....

Ze zijn mooi om naar te kijken.
Maar te lekker om te laten staan.

2

Re: tylose en marsepein????

Dat meet je meestal niet zo.
Als je iets wilt boetseren zoals een beertje of zo heb je geen tylose nodig.
Met tylose smaakt het minder lekker, dus alleen gebruiken als je er vlinders, of lange dingen wilt maken.
Dan marsepein uitrollen, en poeder erop doen aan de bovenkant, dat het net goed bedekt is, oprollen en uitrollen, dan nog eens.
Zo doe ik het meestal.
Wel goed doorkneden, dan 2 uur laten liggen.
Als je het dan wilt gebruiken, voelt het hard aan.
Je kan het even in de magnetron doen, dan wordt het even weer lekker soepel.
Kan je dus makkelijker boetseren, en zo snel het koud is, is het weer harder.

3

Re: tylose en marsepein????

oke dank je wel, dan komt het wel goed

Ze zijn mooi om naar te kijken.
Maar te lekker om te laten staan.