1

Onderwerp: Toefen op CCS

Ik zie vaak van die mooie toefen van (botercreme?) op cc's, frostings dus.

Heeft iemand dit ooit al eens met wat anders dan vette botercreme gemaakt?

Ik denk aan bijv. kwark of yoghurt? Tips, ideeeen?

2

Re: Toefen op CCS

Botercreme is niet heel erg vet. Tenminste, het is wel vet natuurlijk, maar als je hem met de mix maakt van de webshop gaat er ook nog een hoop water bij en smaakt hij niet heel vet. het is niet het idee dat je hebt bij botercreme.

Met kwark en yoghurt kan je dat niet spuiten hoor, misschien met stijve slagroom wel.

En anders kan je eens proberen in plaats van 'gewone' botercreme iets van meringue botercreme te spuiten.

Oh ja, opgeklopte ganache kan wel, maar dat is ook vrij vet, wel errug lekker trouwens!

Maar ik zou eens de webshopmix proberen, die is echt heel lekker hoor? Of ken je hem al?

Mijn website: Presentaart

3

Re: Toefen op CCS

Ik ken het, maar ben zelf lactose intollerant, en vele hier thuis ook. Dus voor ons zelf is dat helaas geen optie om te gebruiken.

Vandaar dat ik dacht aan kwark, of yoghurt met bijv gelatine, ik kwam op google wel frosting yoghurt tegen.  En vroeg me af of iemand ervaring er mee heeft. Want werd daar niet veel wijzer van dan dat ze yoghurt bij de botercreme ingooide.