1

Onderwerp: Glans?

We hebben net onze eerste taart gemaakt. Hij is erg mooi geworden maar nu zie je er nog overal de poedersuiker opzitten. Hoe krijgen we dat eraf ? En hoe krijgen we de taart aan het glanzen? We hebben hem gemaakt van gekleurde fontant.

En dan nog een ander vraagje. Hoe kunnen we de taart het beste in de vriezer bewaren? Waarin? En hoe lang duurt het voor het weer ontdooit is?

Alvast bedankt voor de antwoorden...

2

Re: Glans?

een taart van marsepein glanst iets meer dan van fondant, dus dat zou je kunnen doen. Als je nog meer glanzend wilt hebben kan je cacaoboter-spray kopen, behoorlijk prijzig maar als je het mooi vindt en wilt het glanzend hebben is dat wel de handigste manier.
Wat je ook kan proberen is marsepein uitrollen, en dan lichtjes insmeren met Crisco, daar gaat het ook (meer) van glanzen.

Poedersuiker moet je zorgen dat het er niet op komt. Dus je strooit poedersuiker op je werkblad (sommigen gebruiken een plastic tafelzeil of crisco) en dan rol je het uit, en leg je met de poedersuikerkant naar beneden (dus op de taart). De schone kant is nog boven.

Voor de rest zou ik even de zoekfunctie gebruiken of misschien wil iemand anders nog antwoorden.

Met de zoekfunctie is veel te vinden, want al jouw vragen zijn ook al eerder gesteld en beantwoord! :)

Mijn website: Presentaart

3

Re: Glans?

In de doos, of plastic zak invriezen.
Dan 24 uur van te voren uit de vriezer halen.
In de verpakking 24 uur in de koelkast zetten.
Dan eruit halen, verpakking eraf, en zo nog 2 uurtjes op het aanrecht.