1

Onderwerp: bavorais mislukt.

Hoi,

Ik heb melk gekookt, toen bij het gemixte dooier-suiker mengel gegoten.
Weer terug in de pan. Het zou nu 10 min. zachtjes moeten koken.
Maar na 5 min. is hij geschift.
Wat doe ik fout dan?

2 Laatst bewerkt door connie11 (13-02-2009 15:20)

Re: bavorais mislukt.

Ik denk dat je eerst wat melk bij het gemixte dooier-suiker mengsel had moeten doen, dit heet familie maken en dan pas alles bij de melk had moeten gieten en dan 10 min. zachtjes laten koken

Ik bak in een 4-oven AGA,
Aga gebruikers groep: https://www.facebook.com/groups/715038115222711/

3

Re: bavorais mislukt.

Zo heb ik het dus ook gedaan, al mixend de hete melk beetje voor beetje erbij gedaan.
Werdt heel goed schuimig, daarna weer in de pan gedaan, en toen gaan koken.
Maar na 5 min. trok het schuim weg, en schifte hij heel erg.

4

Re: bavorais mislukt.

He balen zeg. Heb het vanavond nog eens gemaakt, nu zonder de mixer.
En heel zachtjes laten koken.
Hij was iets minder erg geschift als vanmiddag, maar nog steeds aardig veel.
Nu maar door een zeef gegoten, en verder verwerkt.
Hij is wel lekker geworden.

5

Re: bavorais mislukt.

Nu wil ik dus nog bokkepootjesbavorais maken, en helaas moet ik dan dus weer melk met dooiers koken.
En aangezien ik hier geen tips meer krijg, durf ik dat dus niet meer.
Iemand een ander recept hiervoor?

6

Re: bavorais mislukt.

Het is niet echt een tip denk ik, maar ik maak mijn bavarois altijd met de bavaroismix van de webshop. Daar komt geen koken van melk met dooier aan te pas en is bij mij tot nu toe altijd gelukt!

Maarja, als je n

'If you can dream it, you can do it' (Walt Disney)