1 Laatst bewerkt door witje75 (01-10-2009 18:32)

Onderwerp: biscuit recept

Veel recepten heb ik uitgeprobeerd, maar het recept van Lady Sharon vind ik echt geweldig. Dus wil ik hier nog even het recept, maar dan in grammen neerzetten.
bakvorm 24 cm.

Suiker 270 gr.+
4L of 5 M eieren (warm)  samen 20 minuten mixen.

Bloem180 gr.+ 1,5 theelepel bakpoeder zeven.
Dan de mixer op laagste stand zetten, en lepel voor lepel de bloem erdoor.
1dl kokend water erdoor mixen, heel eventjes.

20 min op 160 graden, dan 15 min. op 180 graden.

Als hij gaar is, meteen de zijkanten losmaken en op z'n kop op een rooster zetten. Dan zakt hij in zijn geheel een cm. in.
Heb je een 5 cm hoge heerlijk luchtige taart.
Voordeel van dit recept, er komt geen bol op, hij reist heel gelijkmatig.

2

Re: biscuit recept

wat heb je dan ongeveer nodig voor een vierkante bakvorm van 30x30x5?

3

Re: biscuit recept

Heb net een kapsel gebakken :( maar heb een springvorm van 26 cm maar  hij kwam niet zo mooi omhoog.Zou het 1 cm groter zijn van de vorm de oorzaak zijn???
Maar van binnen is het kapsel erg mooi en smaakt erg goed!

Groetjes Carola

Veel oefenen baart kunst :)    Groetjes Carola

4 Laatst bewerkt door witje75 (16-02-2009 07:07)

Re: biscuit recept

wietsje92 schreef:

wat heb je dan ongeveer nodig voor een vierkante bakvorm van 30x30x5?

Het dubbele recept.

Carola, heb je verschillende standen van de oven gedaan? Bij mij reist hij eerst heel rustig en gelijkmatig, en als ik hem op 180 graden zet, reist hij na 3 min. ineens heel veel.
Als ik hem meteen op 180 zet, reist hij ook minder.
En ik zou er toch een kwart extra beslag indoen.
Het scheelt 2 cm.
Je zou ook anderhalf keer dit recept kunnen nemen, maar dan wel bakvorm verhogen.

5 Laatst bewerkt door caatje1979 (16-02-2009 15:00)

Re: biscuit recept

witje75 schreef:
wietsje92 schreef:

wat heb je dan ongeveer nodig voor een vierkante bakvorm van 30x30x5?

Het dubbele recept.

Carola, heb je verschillende standen van de oven gedaan? Bij mij reist hij eerst heel rustig en gelijkmatig, en als ik hem op 180 graden zet, reist hij na 3 min. ineens heel veel.
Als ik hem meteen op 180 zet, reist hij ook minder.
En ik zou er toch een kwart extra beslag indoen.
Het scheelt 2 cm.
Je zou ook anderhalf keer dit recept kunnen nemen, maar dan wel bakvorm verhogen.

Hallo Wietse,

ja die verhoudingen zijn veel beter :) dank je!
Alleen willen ze niet goed garen binnen de gezette tijd,
heb je daar ook nog een tip voor?
Heb ze nu langer staan met een folie erover maar ben bang dat ze te bruin/droog worden!
En ja ik heb de de grades opgebouwd.Ik begin met  10min 150 dan 10 min 170 dan 15 min 180.
Groetjes Carola

Veel oefenen baart kunst :)    Groetjes Carola

6 Laatst bewerkt door witje75 (16-02-2009 15:32)

Re: biscuit recept

Ik denk dat je de baktijd wel moet verlengen, omdat het meer beslag is.
Als er folie overheen zit, zal hij niet bruiner worden.
En hij wordt pas droger als hij er langer inzit, dan hij gaar is.
Dus als hij nog niet gaar is, rustig laten staan, om de 5 min. prikken.

7

Re: biscuit recept

witje75 schreef:

Ik denk dat je de baktijd wel moet verlengen, omdat het meer beslag is.
Als er folie overheen zit, zal hij niet bruiner worden.
En hij wordt pas droger als hij er langer inzit, dan hij gaar is.
Dus als hij nog niet gaar is, rustig laten staan, om de 5 min. prikken.

Hallo witje,

dan liever er geen folie over doen?
Ojee zit ik straks met droge kapsels :(
Kan ik het dan nog tremperen voor de drrogheid?
Dat helpt zeker niet?

Groetjes

Veel oefenen baart kunst :)    Groetjes Carola

8

Re: biscuit recept

caatje1979 schreef:
witje75 schreef:

Ik denk dat je de baktijd wel moet verlengen, omdat het meer beslag is.
Als er folie overheen zit, zal hij niet bruiner worden.
En hij wordt pas droger als hij er langer inzit, dan hij gaar is.
Dus als hij nog niet gaar is, rustig laten staan, om de 5 min. prikken.

Hallo witje,

dan liever er geen folie over doen?
Ojee zit ik straks met droge kapsels :(
Kan ik het dan nog tremperen voor de drrogheid?
Dat helpt zeker niet?

Groetjes

Juist wel folie erover doen, als hij bruin genoeg is.
Niet bruiner bedoel ik mee, dat hij dan niet verbrand. Dus is juist goed.
En tremperen kan je altijd, wordt het nog minder droog.

9

Re: biscuit recept

witje75 schreef:

Veel recepten heb ik uitgeprobeerd, maar het recept van Lady Sharon vind ik echt geweldig. Dus wil ik hier nog even het recept, maar dan in grammen neerzetten.
bakvorm 24 cm.

Suiker 270 gr.+
4 eieren (lauwwarm)  samen 20 minuten mixen.

Bloem180 gr.+ 1,5 theelepel bakpoeder zeven.
Dan de mixer op laagste stand zetten, en lepel voor lepel de bloem erdoor.
1dl kokend water erdoor mixen, heel eventjes.

20 min op 160 graden, dan 15 min. op 180 graden.

.

kan deze ook zonder bakpoeder. die heb ik namelijk niet in huis!
en de suiker is dat poedersuiker?

gr kim

10

Re: biscuit recept

Suiker is gewoon kristalsuiker. En zonder bakpoeder?
Dat zou ik niet doen, dat is het rijsmiddel, dus zal hij veel minder rijzen.
Bakpoeder is gewoon bij de supermarkt, in die kleine zakjes verkrijgbaar.

11

Re: biscuit recept

Hoihoi,
gebruiken jullie de Kennie om te mixen? Welke klopper gebruiken jullie dan?
Ik heb al vaker hier gelezen dat de meeste de K-klopper gebruiken, maar ik vind dat de eieren luchtiger worden met de Ballon-klopper. Maar als ik dan of de mix of een ander meel-mengsel erbij doe, krijg ik niet het volume, wat ik "vroeger" met de handmixer kreeg.

Wat doe ik niet goed?? :-(

groetjes,
Mariska

12

Re: biscuit recept

Ik heb helaas geen kennie, maar een simpele mixer met kom.

13

Re: biscuit recept

Moet het echt 20 minuten kloppen, op mijn net gekochte mixer met kom staat niet langer dan 3 minuten kloppen.

Trotse mama van Linessa, Chrissy en Minke.

14

Re: biscuit recept

muiskemuis schreef:

Moet het echt 20 minuten kloppen, op mijn net gekochte mixer met kom staat niet langer dan 3 minuten kloppen.

Dat klinkt wel heel vreemd, een mixer die maar 3 minuten kan mixen achter elkaar?
Wat voor soort mixer is het?
Zo kan je nooit geen taart maken, met geen enkel recept.
Ik doe na wat proberen toch zeker 15 minuten. Ook een keer 10 minuten geprobeerd, maar die werd minder luchtig.

Re: biscuit recept

Bedankt, ik had het recept ook al gelezen, maar zo lastig met de cups.
Nu ga ik het ook eens proberen, is net zo makkelijk denk ik en waarschijnlijk goedkoper dan de mixen via de webshops!

Groetjes van Barbara.
*Je kunt ook kijken bij mijn album als je dat leuk lijkt wat ik  heb gemaakt*: http://www.mijnalbum.nl/Album=MXG4QRGH

16

Re: biscuit recept

Barbamama van 3! schreef:

Bedankt, ik had het recept ook al gelezen, maar zo lastig met de cups.
Nu ga ik het ook eens proberen, is net zo makkelijk denk ik en waarschijnlijk goedkoper dan de mixen via de webshops!

Veel goedkoper. succes ermee.

17

Re: biscuit recept

Ik heb die van 25 euro bij de kruidvat gekocht en toen ik de gebruiksaanwijzing thuis las stond dat erin en op de turbostand mocht hij maar 1 minuut kloppen.
Dat is toch zot, als je en cake maakt moet je al langer kloppen.

Trotse mama van Linessa, Chrissy en Minke.

18

Re: biscuit recept

Als je twintig minuten mixt is dat dan op de langzaamste stand.
Sorry voor al mijn vragen maar ga komend weekend voor het eerst een taart bakken voor mijn mans verjaardag dus tips zijn welkom.

Trotse mama van Linessa, Chrissy en Minke.

19

Re: biscuit recept

nee, 20 minuten op zijn hardste stand, geen turbostand gebruiken.
Heel vreemd die mixer. Zou het geen fout zijn in de beschrijving? Anders is het een echt onding. Waar je heel weinig aan hebt.

20

Re: biscuit recept

Soms gebruik ik dit recept ook, maar ik doe maar 150 gram suiker erin. Anders vind ik de biscuit te zoet worden! Het wordt een mooie hoge biscuit zonder bollingen of iets dergelijks. :thumb:

21

Re: biscuit recept

Sofia schreef:

Soms gebruik ik dit recept ook, maar ik doe maar 150 gram suiker erin. Anders vind ik de biscuit te zoet worden! Het wordt een mooie hoge biscuit zonder bollingen of iets dergelijks. :thumb:

Dus je gebruikt meer bloem dan suiker? Als dat echt goed gaat, wil ik dat ook wel eens proberen.

22

Re: biscuit recept

Heeft er iemand ook een ingredienten schema (met de hoeveelheden) voor diverse groottes/bakvormen? Alle schema's zijn voor mix en ik vind dit echt een top recept.

23

Re: biscuit recept

@suykerbuyk: ik gebruik mijn KA hiervoor en met de ballonklopper. Geen problemen, meel en water er op de laagste stand doorheen kloppen. Na 20 minuten is het zo opgeklopt dat het er wel tegen kan!

24

Re: biscuit recept

hoi,
ik heb dit recept uitgeprobeert.
het is goed gelukt, alleen van boven open gebarst.
weet iemand hoe het komt.
verder was ie heerlijk.
bedankt voor de recept.

25

Re: biscuit recept

imanbenai schreef:

hoi,
ik heb dit recept uitgeprobeert.
het is goed gelukt, alleen van boven open gebarst.
weet iemand hoe het komt.
verder was ie heerlijk.
bedankt voor de recept.

Dan is je oven net wat heter waarschijnlijk.
Als hij te snel heet wordt "ontploft" hij zeg maar.
Dus misschien als je eerst 10 minuten 140 graden doet, daarna 10 min. 160 en dan nog de rest van de tijd op 180 gaat dat beter.
Iedere oven werkt net weer anders, dus even uitproberen hoe hij het best voor jou werkt.
Succes ermee.