1

Onderwerp: taart te droog en compact

wie kan mij helpen
ik bak al aardig tijdje mijn taarten, het verdieren en bekleden gaat steeds beter

maar ik vind mijn taarten te droog en compact!
ik wil net zon luchtige taart als van de bakker

maar ik wil niet graag een mix (rtenzij het niet anders kan)

mijn recept
6 eieren
175 gr suiker
175 gr bloem
15 gram citroenrasp

30 minuten op 190 graden

wie weet raad?
doordat het bekleden en decoreren steeds betr gaat
gaat mijn familie met mijn taarten pronken!

en wie weet binnekort wel echte bestellingen

vr gr Ladypukky (mirjam)

2

Re: taart te droog en compact

Het enige wat ik kan zeggen is, koop de mix van de webshop. Ik heb het de eerste keer geprobeerd met een recept en toen de mix gekocht en ik zou niets anders meer willen, echt precies zoals bij de banketbakker. Mensen verwachten toch een imitatietaart maar elke keer verbazen ze zich over de kwaliteit van het cake.

3

Re: taart te droog en compact

biscuit van Evelien opzoeken bij de ingezonden recepten!!! IS HEERLIJK en mislukt mij niet.

4

Re: taart te droog en compact

Lagere temperatuur dan rijst het beter. Bij 'n hoge temperatuur wordt de taart meteen bruin en rijst niet meer.

5

Re: taart te droog en compact

ik heb ook wel es gehad dat de mix telkens te droog was. Als je de cake eerst invriest en daarna laat ontdooien is het probleem opgelost, echt waar. Ik weet niet of het bij jouw recept ook werkt, succes!

Mijn taarten zijn te zien op:
http://www.taartenkotje.mijnalbums.nl

6

Re: taart te droog en compact

Mix je de eieren + suiker wel lang genoeg? Met de meeste mixers zeker 10 minuten en soms langer (handmixers). Het moet echt een dikke, bijna witte massa worden. En dan heel voorzichtig de bloem erdoor spatelen.

De mixen van de webshop en Soezie zijn wel heel gemakkelijk in het gebruik, dat wel. Je hoeft de bloem er niet meer door te spatelen omdat het er al door zit. Dat kan een hoop schelen. En ze rijzen mooier dan zelfgemaakt kapsel vind ik. De structuur is ook wat fijner waardoor ze beter met zo'n taartzaag te bewerken zijn.
Toch vind ik de smaak van zelfgemaakt kapsel wel beter dan de smaak van de mixen. In een gevulde en beklede taart proef je het verschil niet heel goed meer, maar toch.....

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes

7

Re: taart te droog en compact

Ik gebruik ongeveer hetzelfde recept als jij, maar dan in de volgende verhouding:
- 5 eieren
- 150 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 120 gram bloem
- 30 gram maïzena

De eieren met de suiker heeeel luchtig mixen, met de handmixer inderdaad zeker 10 minuten, met de Kenwood mag dat korter.
Bloem & maïzena erdoor spatelen, dan 10 minuten op 140, 10 minuten op 160 en 25 minuten op 180 graden in de oven.
Ik vries hem altijd ook (een nacht) in, daar wordt-ie ook minder droog van.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag