1 Laatst bewerkt door brigitta1987 (08-02-2009 12:54)

Onderwerp: Afsmeren meringue-botercreme met framboos

Ik ben mijn eerste boltaartje aan het maken.
Het kapsel wordt van chocoladecake en ik gebruik het recept van tartacadabra voor het maken van meringue-botercreme. Als tip staat vermeld om gepureerde frambozen door de botercreme te mengen. Nu heb ik nog wat diepvriesframbozen die ik nu ontdooi en dan pureer voor door de creme.

Kan ik hiermee ook mijn taart afsmeren? Of zou het te nat zijn, door de frambozen?
Ik ga de taart daarna bekleden met rolfondant.

Edit: Als het te nat is kan ik denk ik het best een dijkje maken van gewone meringue-botercreme en dan daarbinnen vullen met de frambozen-meringue-botercreme?

2

Re: Afsmeren meringue-botercreme met framboos

Hoi Brigitta, ik zou het doen zoals je suggereert, afsmeren met de gewone en eventueel een dijkje maken met de gewone, en de framboos erin. Het wordt nl. wel een beetje vochtiger ervan (trouwens gewoon even goed blijven mixen daarna).
Sukses!
Oja, je kunt ook gezeefde frambozenjam gebruiken, mocht je de volgende keer geen frambozen hebben :-)

Groetjes, Lara. Mijn taarten album
"I wud, therefore I exist"

3

Re: Afsmeren meringue-botercreme met framboos

Ik zou dat zeker alleen als vulling gebruiken, dit omdat het door de  pitjes niet heel goed glad te strijken is.
Zelf heb ik van de week frambozenjam gepureerd, gezeefd.
En daar een paar lepels van door de meringue botercreme gedaan.
Dan als vulling een dun laagje van die gezeefde jam, daar bovenop frambozenbc.
En daar wel mee afgesmeerd.
Ging heel goed, en was heerlijk.