1

Onderwerp: bak vraagje

ik heb in een boek een heel lekker recept gezien voor cupcakejes van witte chocolade met macademianoten.
nu staat er voor het beslag dat je er druppel witte chocolade in moet doen.
zou ik hiervoor ook gewone kleine stukjes witte choco kunnen gebruiken ??
denk het wel toch ??

2

Re: bak vraagje

Het ligt eraan of je eea moet mengen. De chocolade stukjes zullen nl wel smelten maar zullen ook weer stollen op dezelfde plaats (of een beetje verschoven door het rijzen), maar of dat erg is... Uiteindelijk is het juist erg lekker om wat stukjes chocolade te hebben, waar je zo heerlijk in kunt bijten :P

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

3

Re: bak vraagje

Ja dat is waar .. Dat is ook wel lekker natuurlijk :D!!
ooh ik wist niet dat ze ook weer gingen stollen ..
Nou ik ga het vanmiddag maar gewoon proberen :D en ik zie wel wat eruit komt :P

4

Re: bak vraagje

En als je de stukjes eerst smelt, dan roert door het beslag? Dan stolt het niet allemaal bij elkaar.

5

Re: bak vraagje

Chococalde druppels zijn volgens mij, als het goed is, bakvast. Die je in de webshop koopt in ieder geval wel. Die smelten dus niet tijdens het bakken en behouden hun vorm. Je kunt best gewone witte chocolade in stukjes hakken en deze erdoor doen. Deze zullen dan wel smelten en weer stollen..ze lopen dan wel uit. Ik vind zelf druppels wel lekkerder, maar omdat ze lastig te krijgen zijn gebruik ik ook vaak gewoon gehakte chocolade, gaat best prima.