Deze is heeeeel erg lekker
!
Worteltjestaart
Benodigdheden
(gebak, ca 8 punten)
? 75 gr. blanke amandelen (ik gebruik amandelmeel, koop ik bij de reformwinkel, de Sligro of in Spanje
)
? 1 sinaasappel
? 300 gr. worteltjes
? 3 eieren
? 150 gr. Boter of margarine
? 200 gr. Suiker
? 175 gr. Zelfrijzend bakmeel
? 1 theelepel kaneel
? 1 mespunt nootmuskaat
? 1 mespunt kruidnagel
? 1 theelepel bakpoeder
? poedersuiker
? springvorm (22 cm) of tulband
ik doe er dan ook altijd nog lekker rozijntjes en stukjes gedroogde abrikoos in

De taart is ook heerlijk als je de suiker vervangt door abrikozenjam, in mijn geval gedaan met suikervrije abrikozenjam in verband met een suikerallergie
Bereidingswijze
1. Oven voorverwarmen (165?C.) Amandelen fijn malen. Schil van sinaasappel onder koud stromend water schoonboenen, met een scherp mesje enkele mooie sliertjes van de schil snijden en in een bakje met koud water leggen. Rest van de schil er dun afraspen. Halve sinaasappel uitpersen. Worteltjes schoonmaken en fijn raspen. Eieren splitsen.
2. Bodem van vorm bekleden met bakpapier. Vorm invetten. In kom boter, suiker, sinaasappelrasp en kruiden in ca 5 minuten tot een romig mengsel kloppen. Dooiers er
Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"