1

Onderwerp: marsepein-bekledingsvraagje

Ik weet even niet hoe ik het onderwerp moet beschrijven, maar ik kon nergens het antwoord vinden wat ik zoek.

Als ik een taart bekleed (met marsepein) en ik heb hem aardig strak, dan snijd ik het overtollige weg en frommel verder totdat het helemaal glad is en snij dan het laatste randje weg. Maar dan blijft de bekleding aan het mes plakken en niet aan de taart.... (als je begrijpt wat ik bedoel). Maar het is toch de bedoeling, dat het wel aan de taart blijft plakken? Ik smeer tot nu toe af met botercreme.

Hopelijk snapt iemand dit en heeft een goede tip.

Groetjes, Dorothea.

Re: marsepein-bekledingsvraagje

even je mesje insmeren met crisco???

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: marsepein-bekledingsvraagje

waarschijnlijk is het verfrommelde gedeelte best wel dik. daarom blijft het aan je mes plakken.
je moet het ook niet frommelen, maar alles strak trekken, tot helemaal onderaan.
dan kun je met een pizzames het overtollige marsepein zo netjes afsnijden.
succes voor de volgende keer!

4

Re: marsepein-bekledingsvraagje

Het pizzames, omdat die rolt snijd ie er zo doorheen en blijft het niet plakken. :)

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com