1

Onderwerp: banaan

Hallo allemaal,

Ik heb wat lopen zoeken op het forum over verse banaan-vulling. Ik heb nl.vorig jaar een taart gevuld met slagroom en banketbakkersroom en daartussen stukjes banaan.Opzich erg lekker, maar in het stuk taart wat de volgende dag nog over was was de banaan natuurlijk wat bruinig en papperig geworden.
Nu is mij gevraagt om een zelfde taart te maken, maar qua tijd zou het afwerken op de avond ervoor mij beter uitkomen.
Nu de vraag; Zou het uitmaken als ik zo onrijp (groen)mogelijke bananen gebruik?
Wat denken jullie???????

Alvast Dank,
Mariska

Re: banaan

ik denk dat dat niet zo'n succes is, onrijpe bananen smaken anders en zijn meestal harder. Denk niet dat ze in een dag rijp genoeg worden.

Bij appel enz kan je citroensap doen tegen het bruin worden, wellicht dat dat voor banaan ook kan?

Even voor je opgezocht, ergens in een verhaal over de chemie van een banaan (zal ik je besparen) staat onderstaande:
"Wist je trouwens dat je het verkleuren van fruit met behulp van citroensap kunt tegen gaan? Het enzym PPO werkt namelijk slecht in een zure omgeving, waardoor de omzetting tot het bruingekleurde complex wordt vertraagd.

3

Re: banaan

Nee geen groene bananen gebruiken hoor! Dat is echt niet lekker! En inderdaad doet citroensap wonderen. Ik heb toevallig gisteren cc's gebakken met geprakte banaan door het beslag. Citroensap erdoorheen en de kleur is perfect gebleven! En ze smaken trouwens heerlijk!!!!! Het waren wel bananen die echt op moesten. De schil was al bruin. Maar dan heb je wel de lekkerste bananensmaak. :9

If life gives you lemons, make lemoncurd.

Re: banaan

verliefdmeiske schreef:

Even voor je opgezocht, ergens in een verhaal over de chemie van een banaan (zal ik je besparen) staat onderstaande:
"Wist je trouwens dat je het verkleuren van fruit met behulp van citroensap kunt tegen gaan? Het enzym PPO werkt namelijk slecht in een zure omgeving, waardoor de omzetting tot het bruingekleurde complex wordt vertraagd.

Wat een supertip!
Ik ben ook wel benieuwd naar die chemie btw :)

5

Re: banaan

Ik heb de bananen vulling ook wel eens een dag van te voren gemaakt. De kleur van de vulling is sowieso een beetje cr

Groetjes Barbara