1

Onderwerp: Hoe maak je "glazen" (eetbare) ramen?

Ik wil een taart gaan maken met raampjes erin, maar omdat ik nogal van detail houd, wil ik in het raampje ook glas hebben want het staat open...

Hoe maak je eetbaar glas?

Ik denk zelf van suiker, maar weet niet precies hoe...

"Kijk nooit op iemand neer, tenzij je hem helpt opstaan."

2

Re: Hoe maak je "glazen" (eetbare) ramen?

gelatineblaadjes :)

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

3 Laatst bewerkt door verliefdmeiske (18-01-2009 12:53)

Re: Hoe maak je "glazen" (eetbare) ramen?

Je zou het idd met suiker kunnen doen, met onderstaande kan je ook suikerdraden trekken en andere kicke figuurtjes maken of bijv lollies!

suiker smelten met een lepel glucose en water (water is om het op te lossen en verbranding tegen te gaan, dus hoeveelheid maakt niet uit). NIET roeren in de pan (beetje draaien mag wel) en oppassen dat het niet bruin wordt (langzaam dus)

Heb dit een keer gezien bij een kookworkshop, ziet er heel gaaf uit en is redelijk makkelijk. Heb het nog niet zelf gedaan omdat ik toen geen glucose had en nu ik wel glucose heb geen gelegenheid

4

Re: Hoe maak je "glazen" (eetbare) ramen?

Heel erg bedankt voor jullie suggesties! :Y

Ik ga ze allebei uit proberen!

"Kijk nooit op iemand neer, tenzij je hem helpt opstaan."