1

Onderwerp: vanille fudge + slagroom?

Hoi !

Ik heb laatst ergens een topic gelezen over fudge smelten in de warme slagroom en opkloppen tot een soort caramelcreme, maar nou kan ik het topic niet meer vinden. Het was niet het hoofdonderwerp van het topic, maar een reactie van iemand anders.

Maar kan iemand me vertellen of dit werkt? En wat de hoeveelheden dan moeten zijn? hoeveel ml slagroom en hoeveel gram fudge? Het lijkt me superlekker en ik heb geen gelegenheid meer om bebogeen of gecondenseerde melk te gaan kopen voor dulce de leche, vandaar !

Alvast bedankt voor jullie hulp !

Groetjes, Conny

2

Re: vanille fudge + slagroom?

Ik heb wel pas een keer die werthers echte snoepjes gesmolten in de kokende slagroom en dat werd (na afkoelen en opkloppen) ook een soort caramelcreme.
Ik heb toen 250 ml slagroom en 250 gram werthers echte gebruikt.

Hoe het met fudge moet, weet ik niet, maar ik gok dat het met ongeveer dezelfde verhoudingen best moet lukken. Gewoon uitproberen, zou ik zeggen!

'If you can dream it, you can do it' (Walt Disney)