1 Laatst bewerkt door Annelies (13-01-2009 19:08)

Onderwerp: Hoge taart aansnijden en/of verdelen...hoe?

Wanneer je een lage taart maakt, snijdt je punten.

Hoe doe je dat met een (laten we zeggen 15 cm.) hoge taart?
Dan worden die punten of erg dun (sneeetjes brood) of te dik (3 maaltijden).

Snijd je dan blokjes? De bovenstaat laag is dan mooi, de onderste niet.....
Wie helpt mij.....

Ik ben heel benieuwd!!

"Kijk nooit op iemand neer, tenzij je hem helpt opstaan."

2

Re: Hoge taart aansnijden en/of verdelen...hoe?

Beetje het wilton-schema aanhouden; dus circels snijden en van die cirkels maak je weer stukjes. Dit principe dus:
http://www.wilton.com/images/cake/cuttingguides/cutguide_rounds.gif

Doe ik trouwens met elke ronde taart, in het midden een rondje snijden en dan de 'punten' tot de binnenste cirkel snijden. Dan heb je niet zo van die vervelende wiebelpunten.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: Hoge taart aansnijden en/of verdelen...hoe?

Het gaat niet om een hele grote taart maar om een hele hoge taart!

Misschien zou je bij het vullen ergens een taartkartonnetje tussen in moeten leggen zodat je als het ware 2 taarten krijgt? Maar het is wel erg zielig natuurlijk dat alleen de bovenste taart dan een lekker bovenlaagje m'pein heeft... :(

Kortom: bij sommige taartjes staat het heel mooi, maar handig is het niet ;)

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

4

Re: Hoge taart aansnijden en/of verdelen...hoe?

Tom Poes schreef:

Het gaat niet om een hele grote taart maar om een hele hoge taart!

Ja dat snapte ik, maar dan doe je toch een hoog blokje? Dan heb je iig alle smaakjes van de vulling.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

5

Re: Hoge taart aansnijden en/of verdelen...hoe?

Ik dacht inderdaad ook nog even eraan om de taart door te snijden in 2-en dan beide helften op de snijkant leggen en dan verder verdelen, maar dan heb je als er veel verschillende vullinglaagjes in zitten inderdaad niet alle smaakjes.

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

6

Re: Hoge taart aansnijden en/of verdelen...hoe?

Wat ik doe bij de Barbie-taarten is, kartonnetjes ertussen en ook onder deze kartonnetjes een laagje marsepein, zodat de bovenlaag volledig taart is en de onderlaag ook!

Groet, Jolanda

7

Re: Hoge taart aansnijden en/of verdelen...hoe?

He, maar dat is toch juist een oplossing.
De mensen die van marsepein houden krijgen de bovenste puntjes, en die er niet van houden de onderste.
Ha, moeten er alleen wel evenveel zijn die er niet van houden, think.