1

Onderwerp: eerst vullen en dan taart in model snijden?

Ik vraag mij af wat nou de beste volgorde is eerst vullen en dan de taart in model snijden of eerst snijden en dan vullen? Ik zag ergens dat ze hem eerst vulde maar het lijkt mij niet handig snijden als de taart gevuld is.

2

Re: eerst vullen en dan taart in model snijden?

Ik heb nog nooit een taart in model gesneden, maar voor klinkt het 't meest logisch als je hem eerst in model snijdt en dan pas gaat vullen. Het lijkt mij dat het allemaal zo gaat schuiven en uit elkaar vallen als je eerst vult.
Dit is tenminste wat ik zou doen :P

Groetjes Laura!

3

Re: eerst vullen en dan taart in model snijden?

eerst simpel met botercreme met een smaakje vullen, dan pas in de vorm snijden.

Zie link http://www.cakecentral.com/article66-Ho … -Cake.html

4

Re: eerst vullen en dan taart in model snijden?

birgitta schreef:

eerst simpel met botercreme met een smaakje vullen, dan pas in de vorm snijden.

Zie link http://www.cakecentral.com/article66-Ho … -Cake.html

In de boeken van oa debby brown zie je het andersom.

5 Laatst bewerkt door birgitta (13-01-2009 21:57)

Re: eerst vullen en dan taart in model snijden?

http://thomasthetankenginecake.blogspot.com/

Hier doen ze eerst snijden dan vullen en dan weer snijden :)

6

Re: eerst vullen en dan taart in model snijden?

Ik zou toch eerst in vorm snijden en dan pasvullen. Anders heb je ten eerste dat je vulling aan de rand van je kapsel zit, waardoor het fondant/marsepein kan gaan smelten en ten tweede verschuift alles door de vulling en krijg je nooit een mooie vorm volgens mij. Dus eerst snijden, dan vullen.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com