1

Onderwerp: mmf-fluff

gelukt! De eertse keer zelf gemaakt. De keuken ziet er nog uit zoals toen ik begon (schouderklopje voor mezelf :) )  En ik was ook nog zo wakker om op te schrijven wat en vooral hoeveel ik in m'n kom gemikt heb. Dus voor iedereen:

100 gram fluff
200 gram poedersuiker

Ik heb er ook een druppel glycerine ingedaan, en m'n handen ingesmeerd met crisco. Ik vond het plakken eigenlijk wel mee vallen.
Ik hield over, 285 gram. De rest van de poedersuiker zit nog in m'n kom. Heeft de vaatwasser ook wat te doen :) .

Nog wel een paar vraagjes: Houd je hetzelfde gewicht aan voor de hoeveelheid mmf als van fondant/marsepein voor het bekleden? dus voor een doorsnede van 24 , 575 gram?

Ik wil nu nog bruine mmf gaan maken hoeveel ccao zou ik nodig hebben en wanneer doe ik door m'n mengsel?

Re: mmf-fluff

Ik zou eerst de mmf maken en daarna steeds wat cacao erdoor kneden, stoppen wanneer het de juiste kleur heeft.

Je hebt net zoveel nodig als bij andere marsepein/fondant ja.

Succes!

Groetjes Renske