1

Onderwerp: Welke van de 2???

Vanmiddag ga ik mijn eerste taart bakken!

Nu heb ik een boek 'Feestelijke taarten', maar als ik het biscuit recept uit dat boek vergelijk met het biscuit recept op deze site dan is dat toch wel heel erg verschillend...

In het boek staat (voor een ronde vorm van 25 cm);
475 gr zachte boter, 475 gr fijne kristalsuiker, 8 eieren, 1.5 dl melk, 750 gr zelfrijzend bakmeel. (Dit lijkt me trouwens ook erg veel!!!)

Op deze site bij de recepten (voor een ronde vorm van 24 cm);
    * 5 eieren
    * 150 gr. suiker
    * 125 gr. bloem
    * 25 gr. maizena
    * zakje vanillesuiker
    * zout

Welke kan ik het beste nemen? Of zijn ze allebei goed maar zijn het gewoon andere soorten biscuit?

Nog 1 vraagje, kan ik de maizena uit het 2e recept ook vervangen door aardappelzetmeel?

Bedankt alvast voor jullie reacties :)!

Mieke

Grtz Mieke!

2

Re: Welke van de 2???

Leuk dat je je eerste taart gaat bakken.

Volgens mij gaat het om verschillende soorten deeg. Het eerste is echt een cake (met boter)  en is veel zwaarder dan het tweede recept.
Het tweede recept is wat in Nederland een kapsel of biscuit genoemd wordt en is een heel luchtig beslag. Je kent het waarschijnlijk uit de normale slagroomtaarten.

Het is een kwestie van smaak wat je lekkerder vindt. Als je cake gebruikt is de taart vaak erg machtig, bij een biscuit is dit veel minder het geval.

Op je vraag over maizena en aardappelzetmeel moet ik je het antwoord schuldig blijven. Hopelijk weet iemand anders dit of anders even kijken via de zoekfunctie?

Heel veel plezier in ieder geval met bakken!

groeten, Marieke