1

Onderwerp: Verwerken van marsepein

Hoi hoi,

Daar ben ik weer, vanmorgen vroeg al mijn spulletjes binnen gekregen en jawel mijn eerste baksel staat af te koelen. Hij ziet er heel mooi uit vind ik zelf. Nu maar hopen dat hij gaar en niet te droog is!

Maar de marsepein ik had zo`n starter pakket gekocht voelt heel hard en stug. Hoe moet ik dit bewaren en hoe is kan ik het het beste bewerken/verwerken.
Ik wil de hele taart afdekken met de blanke marsepein en daarna met uitstekertjes van gekleurde marsepein versieren.

Groetjes Juna

2

Re: Verwerken van marsepein

Marsepein kun je even (zonder verpakking) in de magnetron doen (20-30 sec ofzo), dan wordt het beter kneedbaar en is het makkelijker te verwerken.

Ik bewaar mijn marsepein altijd luchtdicht in van die 'ziplockzakjes'.

'If you can dream it, you can do it' (Walt Disney)

3

Re: Verwerken van marsepein

En niet in de koelkast had ik begrepen toch??

4

Re: Verwerken van marsepein

zeker neit de koelkast in nee!
en even goed doorkneden voor het gebruiken :)