Onderwerp: Friese kruidkoek (ondbijtkoek)
voor een kruidkoek.
2 eetl koekkruiden,300 gr. bloem gezeefd,1 zakje bakpoeder +1 tl, 250 gr. donkere basterd suiker, 1 ei, 250 ml melk.
oven voor verwarmen op 175 graden
meng in een kom alle droge ingredienten met een snuf zout.
breek er het ei boven en voeg de melk toe.
klop met de garde tot een glad beslag en schep in de vorm.
bak de koek iets onder het midden van de oven in 1 uur gaar
(een in het midden gestoken sate prikker moet er droog uit komen)
laat de koek in de vorm 10 min. afkoelen, stort op een taart rooster en laat verder afkoelen.
verpak de kruidkoek in aluminimumfolie en laat 1 dag rusten.
je kunt eventueel over de bovenkant parel suiker of gebroken ongezouten gemengde noten strooien voor het bakken.
heel simpel maar erg lekker,
groetjes,en veel bak plezier, wendy