1

Onderwerp: bak-maagd

Beste forum'ers,

Allereerst wat een fantastisch leuke site en wat kan het bakken van taarten je toch gelukkig maken heb ik onlangs gemerkt. Nu ik er zo veel over heb gelezen wil ik het in de praktijk brengen en nu mijn eerste kapsel (van cake basis) in de oven zit merk ik al een probleem: waarom wordt de taart die ik maak in het midden hoger dan de rand...of te wel een soort van berg. Is dat altijd zo of doe ik iets verkeerd. Ik kan het "kapje" er wel vanaf snijden als het is afgekoeld en zo en voordat ik met botercreme en slagroom etc. aan de slag ga...maar is er een tip?? Alvast bedankt voor wie er reageert!

gr.
Mia

2

Re: bak-maagd

hahaha, zit ik dit net te typen en loop even weer naar de oven die ik 15 min geleden uit had gezet, had ergens gelezen dat je de taart erin moest laten staan...haal hem net eruit en zie dat het "bergje" weer is ingedaald dus...ik heb mijn eerste kapsel gemaakt - nu hopen dat ie smaakt.

3

Re: bak-maagd

move -----> bakken & vullen

4

Re: bak-maagd

Hoi Mia,
Nou dat is je al gelukt dan. Niet iedereen heeft meteen de eerste keer al een goed kapsel hoor, dus wie weet ben je een natuurtalent! ;) Tips die nog wel willen helpen als je kapsel te bol is: Natte theedoek rond de vorm als je gaat bakken en op zijn kop uit de vorm op een plank storten en dan zo af laten koelen.

Groetjes,
Mirjam

If life gives you lemons, make lemoncurd.