1

Onderwerp: Voor het eerst strikjes maken.

Hai,

Ik wil voor volgende week petit-fours gaan maken en die wil ik versieren met strikjes. Zal wel een gepriegel worden, maar goed :-)

Ik heb begrepen dat ik het marsepein/fondant moet bewerken met tylose zodat het wat steviger wordt, ben alleen bang dat de kans te groot is dat de strikjes zullen breken.. Heeft iemand tips om dat proberen te voorkomen?

Is het verder beter om fondant of marsepein te gebruiken?

Ik wil verder een mascarpone/aarbeien vulling gebruiken, heeft iemand daar misschien een goed recept voor?

Onwijs bedankt alvast!

Re: Voor het eerst strikjes maken.

Als het hele kleine fondantstrikjes zijn die niet te ver de lucht ingaan zou ik fondant zonder toevoeging gebruiken.
Dat hard toch wel uit.

3

Re: Voor het eerst strikjes maken.

Tylose is echt niet lekker om op te eten, dus zou ook zonder toevoeging doen!

4

Re: Voor het eerst strikjes maken.

Marsepein droogt heel slecht, dus moet je heel veel tylose bij doen.
zou dus voor fondant gaan.

5

Re: Voor het eerst strikjes maken.

:o heb net vandaag marsepein ingeslagen.. Tylose hadden ze niet en heb gum tragacanth gekocht, is dat qua smaak wel te doen?

Zit toch weer te twijfelen of ik nou wel met strikjes moet decoreren, ik moet 45 petit fours maken ;-)) Heeft iemand misschien suggesties voor andere leuke deco wat iets beter te doen is voor een semi-beginner??

Bedankjes!

Re: Voor het eerst strikjes maken.

Ik zou proberen iets te spuiten zoals dropflowers ofzo.
En dan afwisselen met strikjes en andere verzinseltjes.