1

Onderwerp: afsmeren

Ik ga vanavond een taartje bekleden. Ik wil eigenlijk geen botercreme gebruiken. Ik heb een spuitbus met chocolade roomcreme. Kan ik dit ook gebruiken om af te smeren???
Zo nee een ander idee van jullie en dan geen botercreme??

Alvast bedankt

2

Re: afsmeren

Dat klinkt als een soort slagroom en dat gaat zeker niet! Je fondant of marsepein gaat dan "smelten" en het wordt een kliederboel :nooo

Je kunt wel jam gebruiken om af te smeren, bv abrikozenjam. Die kun je dan het beste eerst zeven om geen klontjes te hebben.
Succes!

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

3

Re: afsmeren

kan ik ook duo penotti gebruiken??

4

Re: afsmeren

Dat denk ik wel, want in chocopasta zit normaal geen vocht. :Y

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

5

Re: afsmeren

aardbeivlaaivulling, en dan eerst de aardbeien eruit vissen natuurlijk.

Re: afsmeren

hoi, ik heb een keer de witte chocoladepasta van duo penotti gebruikt om af te smeren, is makkelijk en erg lekker! ik doe 't wel eerst een paar seconden in de magnetron, want anders smeer je de hele taart mee ;) succes!

'I love it when a cake comes together'

7

Re: afsmeren

Hmm dat laatste klinkt echt onwijs lekker.

Gele room kan je er dus ook niet voor gebruiken?

8

Re: afsmeren

minni schreef:

Hmm dat laatste klinkt echt onwijs lekker.

Gele room kan je er dus ook niet voor gebruiken?

Wel voor vulling, maar niet voor afsmeren :)

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

9

Re: afsmeren

okido, nog een vraagje, ben nogal een groentje hier.

Ik heb champagne kleurige fondant, kan ik dan ook met aarbeienjam afsmeren, of dan toch beter met BC? (zie je de jam door het fondant heen?)

Vanwege mn eerste creatie

10

Re: afsmeren

minni schreef:

okido, nog een vraagje, ben nogal een groentje hier.

Ik heb champagne kleurige fondant, kan ik dan ook met aarbeienjam afsmeren, of dan toch beter met BC? (zie je de jam door het fondant heen?)

Vanwege mn eerste creatie

11

Re: afsmeren

Is dat wel lekker bij de aarbeienjam- en gele roomvulling?
Heb toevallig wel abricozenjam staan.:D

Berichten [ 11 ]

Pagina's 1

Log eerst in inloggen or registreren om te reageren