1

Onderwerp: inzakken

Ik heb gisteren twee taartjes gebakken die mooi hoog zijn geworden.
Maar tijdens het bakken komt er aan een kant eerst een bult op dus dan is ie hoger dan het andere stuk. Maar tijdens het bakken wordt die bult een deuk want hij zakt daar dan in.

Ik vind het niet echt heel erg, omdat ik toch de onderkant als bovenkant gebruik. Maar kan iemand mij vertellen hoe ik dat kan voorkomen.
Alle instructies opgevolgd wat betreft mixen van 10 minuten op de hoogste stand en 2 minuten op de laagste. Ik probeer ook steeds om het deeg zo glad mogelijk in de vorm te krijgen.

2 Laatst bewerkt door nnicole1234 (07-01-2007 15:19)

Re: inzakken

wat heb je voor een oven ? Sluit de deur wel goed af ?

Misschien is het niet helemaal overal even warm in je oven ?

3

Re: inzakken

Voer je ook al langzaam de temperatuur van je oven op? Ik begin op 150 graden (10 minuten) dan 10 minuten op 165 en dan de laatste minuten op 175 graden. Ik vind dat de taarten dan gelijkmatiger worden.

4

Re: inzakken

Ik heb een hete luchtoven en ik voer de temperatuur ook langzaam op zoals Debbie beschrijft.