1

Onderwerp: Prinsessentaart maar dan van slagroom

Mijn dochter wil voor haar verjaardag graag een prinsessentaart. Nu is het zo dat het fondant en marsepein niet in de smaak valt. Dus ik dacht: Ik maak hem van slagroom....
Kan dit?
Kan ik het kapsel afsmeren met slagroom en daarna leuke toefjes en vormpjes op de jurk spuiten met slagroom? Blijft dat wel zitten?
En moet ik dat met gewone slagroom doen met wat klopfix erin of moet dat met aangevette slagroom (wat is het verschil eigenlijk?)
Ik heb gezocht of iemand dit al had gedaan, maar kan niets vinden.
Wie helpt mij?

Groetjes Mecheline

2

Re: Prinsessentaart maar dan van slagroom

Ik zou niet met slagroom, maar met botercreme decoreren, dat is toch wat steviger en ook beter bestand tegen het "verticaal / diagonaal" bevestigen op de rok van de prinses.
Je kunt botercreme maken in allerlei smaakjes, vast ook iets wat ze heel lekker vindt :Y!
HIER vind je een heleboel voorbeelden, somigen met tips om het zelf (na) te maken!

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"