1

Onderwerp: bubbels bij uitrollen op tafelzeil

Tsja, de titel zegt het al... Hebben jullie daar nooit last van?

Ik vond het wel heel goed werken. Vooral omdat je de fondant lekker dun kunt uitrollen omdat je toch niet bang meer hoeft te zijn dat het uitrekt onderweg naar de taart. En dat je het kunt verschuiven als het er al op ligt maar net niet in het midden...

Alleen die bubbels die je eronder krijgt... je blijft het toch wel een beetje zien op de taart (niet heel opvallend, maar toch)

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes

2

Re: bubbels bij uitrollen op tafelzeil

Geloof niet dat ik bubbels heb maar ik doe altijd de gerolde kant aan de bovenkant van de taart (als je begrijpt wat ik bedoel) dus moct er een bubbeltje of vouwtje in zitten dan zie je die niet

3

Re: bubbels bij uitrollen op tafelzeil

Ik denk dat ik begrijp wat je bedoelt, maar als ik dat doe valt voor mij het grootste voordeel van rollen op een tafelzeil weg... namelijk dat je het zo met zeil en al (zonder het op te hoeven tillen) op de taart kan omkeren....

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes

4

Re: bubbels bij uitrollen op tafelzeil

Ik heb ook wel eens last van luchtbubbels. Als ik de fondant dan nog een keer goed kneed en nogmaals uitrol dan gaat het beter. Volgens mij heb ik met marsepein nog nooit bubbels gehad dus misschien ligt het ook aan dat het fondant is ??

Groetjes Mirjam

5

Re: bubbels bij uitrollen op tafelzeil

En als je met de smoother daarna over de taart gaat? Scheelt dat?

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

Re: bubbels bij uitrollen op tafelzeil

Waarschijnlijk helpt het als je (terwijl het zeil er nog aanzit en de lap al op de taart ligt) eerst de bovenkant van de taart goed gladwrijven met de hand en dan pas de fondant losmaken van het zeil zodat de lucht er eerst onderuit gewreven wordt voordat je aan de zijkanten begint.
ook het zeil met fondant vanaf een kant op de taart laten zakken en niet van bovenaf rechtstandig op de taart laten vallen helpt wsch.

probeer maar eens misschien helpt het.
(ik hoop dat het verhaal duidlijk is en dat je al die dingen nog niet deed.)

Saskia

Mijn Taarten en workshops vind je op mijn site!
Een bijzondere dag verdient een bijzondere taart!

7

Re: bubbels bij uitrollen op tafelzeil

Marianne, ik heb geen smooter...

Saskia, ik bedoel geen luchtbubbels tussen fondant en taart, maar tussen fondant en zeil... Dus dan is de bovenkant niet zo glad als dat ik hem net mijn roller gladgerold zou hebben en dat ik die als bovenkant van de taart zou gebruiken.

Nogmaals, het zijn geen grote opvallende dingen, maar net genoeg om me toch aan te ergeren!

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes

Re: bubbels bij uitrollen op tafelzeil

jammer maar daar heb ik helaas geen tips voor.

Saskia

Mijn Taarten en workshops vind je op mijn site!
Een bijzondere dag verdient een bijzondere taart!

9

Re: bubbels bij uitrollen op tafelzeil

Lonnes schreef:

Marianne, ik heb geen smooter...

Ik zeg niks... O-)

H

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

Re: bubbels bij uitrollen op tafelzeil

alternatief voor een smoother:  droge handen zonder ringen!
Saskia

Mijn Taarten en workshops vind je op mijn site!
Een bijzondere dag verdient een bijzondere taart!

11

Re: bubbels bij uitrollen op tafelzeil

Ik krijg ook bubbels onder mijn fondant. Volgens mij komt dat door de kreukels in het zeil.
Als het marsepein op de taart ligt ga ik er flink met de smoother overheen en dan wordt het toch wel redelijk glad.
Heeft iemand een tip over hoe ik het stuk zeil zo glad mogelijk kan houden want door het oprollen zijn er toch aardig wat 'kreukels' in gekomen. Hoe bewaren jullie je zeil; rol je het op op vouw je het op?

Re: bubbels bij uitrollen op tafelzeil

Ja dat van die vouwen komt me bekend voor (het dunne zeil doet dat) volgens mij gaat het met het dikkere zeil beter want dat kleeft een beetje aan de tafel.
Ik zelf (als ik tijdens een workshop met de dunnere zeilen werk) trek het iedere keer strak tijdens het rollen en dan gaat het wel.
Mijn wilton instructrice raadde aan het wilton uitrol"zeil(dat opgevouwen uit de verpakking kwam) eerst te stijken(met een theedoek ertussen anders smelt het) dan zijn de vouwen weg en daarna opgerold bewaren .

saskia

Mijn Taarten en workshops vind je op mijn site!
Een bijzondere dag verdient een bijzondere taart!

13

Re: bubbels bij uitrollen op tafelzeil

alternatief voor geen smoother, gebruik ik de achterkant van de taartschep!!

Kijk gerust eens in mijn taartenalbum
http://www.creabrigitte.mijnalbums.nl

14

Re: bubbels bij uitrollen op tafelzeil

je kunt het beste je zeil oprollen op een stok
bezemsteel werkt erg goed heb ik ontdekt

15

Re: bubbels bij uitrollen op tafelzeil

mijn tip
rollen
fondant omkeren
rollen omkeren
etc

Werkt bij mij perfect

cateren is ook gebakjes maken :)

16

Re: bubbels bij uitrollen op tafelzeil

Ik heb het probleem dat mijn fondant (mmf) gewoon aan het zeil blijft kleven, ik krijg het er met geen mogelijkheid heel af! Doen jullie er soms poedersuiker tussen? Dat leek me eigenlijk niet omdat die kant de bovenkant wordt... Het leek me wel heel handig om dat zeil te gebruiken, jammer dat het bij mij niet werkte... Heeft iemand idee

Re: bubbels bij uitrollen op tafelzeil

ja hoor wel een idee ,heel licht invetten met crisco dan laat het wel goed los(althand bij mij).
saskia

Mijn Taarten en workshops vind je op mijn site!
Een bijzondere dag verdient een bijzondere taart!