1

Onderwerp: Dringend advies gevraagd voor bekleding

Help...
Ik ga zo de taart voor morgen bekleden; nu is de ondergrond niet effen, maar heeft het een patroon met allemaal sterretjes. Mijn idee was om uit te rollen op plastic zeil, dan het patroon er in te maken (sterretjes uitsteken en van een andere kleur al die sterretjes er in te leggen en glad te wrijven). Daarna lap fondant (denk ik, ik wil niet dat het scheurt en de laatste 2 taarten van marsefond scheurden :/) over de taart te leggen en zeil er af te halen.

Is dit logisch? Of is het logischer de taart te bekleden en alle sterretjes er gewoon op te leggen? Maar dan heb je oneffendheden en ik geloof niet dat ik dat leuk vind :S Tenzij bovenstaande truc niet werkt?

Iemand advies?

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

2

Re: Dringend advies gevraagd voor bekleding

mij lijkt dat het wel moet lukken ...maar lijkt me wel lastig!!! SUCCES ermee!!!

golf is knikkeren voor rijke mensen die te lui zijn om te bukken

3

Re: Dringend advies gevraagd voor bekleding

Ik zou aan de "binnenkant" voorzichtig nog een heel dun lapje fondant leggen, zodat de sterren niet aan het zeil blijven plakken. Succes!

4

Re: Dringend advies gevraagd voor bekleding

Zou je ook de lap eerst zacht kunnen uitsteken, zodat het er nog niet uitvalt, dan de lap op de taart leggen, de stukjes die je wilt vervangen eruit halen en diegenen die erin moeten er dan inleggen?
In ieder geval VEEL SUCCES en ik ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat.

groeten Annemieke
Cake It

5

Re: Dringend advies gevraagd voor bekleding

Ik ben ook meer voor het idee van Annemieke, ik vrees dat je meer kans hebt op uitrekken als je eerst de sterretjes er helemaal uit steekt.

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes

6

Re: Dringend advies gevraagd voor bekleding

Nou, werken op plastic is niet aan mij besteed :(
Wat een drama. Uiteindelijk heb ik alleen een lap voor de bovenkant gemaakt en de zijkanten apart bekleed; randje er om en het moet maar zo.

Ik heb de verschillende tips eerst geprobeerd (dus allemaal heel erg bedankt!!) maar de kleine lap (20x30) dus uiteindelijk compleet gemaakt op het plastic en toen wel op de taart gelegd. Maar dus niet het grote geheel, dat doe ik voortaan gewoon weer op het aanrecht - zonder ingestanste frutsels, dat dan weer wel.

Basis staat nu in de koelkast (zit mascarpone in), zo ook een nog niet bekleed huisje van cake. Nu eerst boodschappen doen en dan weer verder. Ik ben gestopt met uren tellen voor deze taart :S

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

7

Re: Dringend advies gevraagd voor bekleding

Snap er niets van.
Zie het wel als hij af is, ben wel nieuwsgierig. ;)

Groetjes Lupe Foto's http://lupe.haaralbum.nl/
WINKEL/WORKSHOPS/ZOETERMEERhttp://www.taartencentrum.nl/

8

Re: Dringend advies gevraagd voor bekleding

paloma schreef:

Snap er niets van.
Zie het wel als hij af is, ben wel nieuwsgierig. ;)

idem hier :cool:

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!