1

Onderwerp: Chocolade hulp gevraagd

Hoi allemaal,

ben een beginner op het gebied van taarten maken.
Schandalig eigenlijk aangezien een van mijn zusters hier ook post en 2 anderen het ook niet slecht doen op dit gebied.

Maar goed, mijn zoon wil morgen graag een taart met bokkepootjes vulling voor zijn verjaardag.
Zus gevraagd en zij verwees me hierheen voor het recept.
Daarin stond ook 2 grote melkchocolade repen smelten en over de taart gieten.

Mijn vraag is, gaat dat werken?
Kan me vaag iets herinneren van slagroom en chocola.
Daarbij, als je enkel chocola smelt, dan lijkt het me dat dit aan alle kanten van de taart afspringt als je deze aansnijdt.

Hoop dat zoonlief morgen een klein beetje trots op zijn ouwe moeder kan zijn wegens een gelukte taart.

Dus graag jullie hulp bij het chocolade probleem.

Bvd,

Peet

2

Re: Chocolade hulp gevraagd

je kan best chocola over de taart gieten. Ik doe er vaak een laagje botercreme tussen. Dan blijven de stukjes tenminste aan de taart kleven. je kan ook ganache maken en dat over de taart gieten.
200 gr chocola Puur
200 gr slagroom

je smelt de chocola, slagroom erdoor en dan over de taart gieten.
Ik hoop dat je er iets aan hebt!
Succes met je taart!

3

Re: Chocolade hulp gevraagd

Dank je.
Dat is lekker snel.
Botercreme gaat waarschijnlijk niet meer lukken, vermoedelijk heb ik daarvoor niet alles in huis, maar ik heb nog wel 200 ml slagroom over, kan ik deze ook gebruiken met melk chocolade?

4 Laatst bewerkt door Jozien (04-01-2007 19:43)

Re: Chocolade hulp gevraagd

jahoor, maar het kan zijn dat je wat minder slagroom moet gebruiken (Dat had ik laatst ook, ik had evenveel choc en room gedaan, maar het bleef toen vloeibaar. Ik denk dat dat kwam omdat het goedkope chocola was)

Maar ik denk dat je inmiddels al klaar bent met je taart..... Is ie gelukt?

Groetjes, Jozien.

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

5 Laatst bewerkt door Debbie (04-01-2007 19:51)

Re: Chocolade hulp gevraagd

Ik smeer meestal een beetje jam over de taart heen zodat deze niet al het chocolade opzuigt. Als je er geen slagroom doorheen doet springt het chocolade wel een beetje, maar op zich valt het best wel mee en ik gebruik ook meestal melkchocolade (vind ik persoonlijk het lekkerste). Succes ermee en alvast gefeliciteerd met je zoon!

6

Re: Chocolade hulp gevraagd

Heerlijk zo snel al die reacties.

Nee Jozien, de taart is nog niet klaar, ben nu net begonnen, maar hoop dat hij vanavond klaar is.
Biscuit deeg staat net in de oven.
Neem aan dat ik deze goed moet laten afkoelen voor ik hem deel en de vulling er op smeer.

Maar ik heb een misschien wel hele domme vraag.
Moet ik de slagroom kloppen  of ongeklopt door de chocola mengen?

7

Re: Chocolade hulp gevraagd

Je moet het ongeklopt door de chocola mengen. je kan als de boel een beetje afgekoeld is de chocola en slagroom kloppen. Maar dan krijg je een soort mousse. Dat kan je niet meer gieten. Ik moet zeggen dat ik dat eigenlijk ook altijd heel lekker vind.
Succes!

8

Re: Chocolade hulp gevraagd

Ok, hij is klaar.
Niet helemaal volgens de regels der kunst denk ik.
Maar zoonlief was er blij mee.
Zullen morgen zien of hij ook smaakt.

Ik begrijp dat jullie hier nog al gek op foto's zijn.
Dus bij deze:
http://i10.photobucket.com/albums/a121/Galgomum/Verjaardagstaart/100_2825.jpg

9

Re: Chocolade hulp gevraagd

Leuk!

Hihihi, dat is een latertje geworden! Daar heb ik ook wel eens last van......
De chocolaag ziet er mooi egaal uit, is ie nog stevig geworden? Had je half om half gedaan met de chocola en slagroom, of een andere verhouding geprobeerd?
Ik vind de gekleurde balletjes er goed bij staan, heel feestelijk....

Groetjes, Jozien.

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

10

Re: Chocolade hulp gevraagd

Oeh, die ziet er lekker

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

11

Re: Chocolade hulp gevraagd

Hee! Gefeliciteerd!!! Wat is ie leuk geworden!
Ik ben wel benieuwd hoe je het uiteindelijk gedaan hebt!

Re: Chocolade hulp gevraagd

ziet er goed uit zeg en inderdaad lekker vrolijk.

kan je zoon toch trots zijn en jij ook natuurlijk zo snel toch maar even voor elkaar gebokst!
Saskia

Mijn Taarten en workshops vind je op mijn site!
Een bijzondere dag verdient een bijzondere taart!

13

Re: Chocolade hulp gevraagd

Bedankt allemaal.

Heb toch de chocola gesmolten en langzaam de slagroom er door heen.
Iets meer chocola en iets minder slagroom gebruikt.
Was toch bang dat het niet op zou stijven, maar in de koelkast bleek dat hij toch behoorlijk stevig is geworden maar nog wel gemakkelijk om te snijden.
Hi hi, beginners geluk.
Vanmiddag snijden we hem aan na het uitblazen van de kaarsjes.
Zuslief gaat ook proeven, dus jullie kunnen een ander vragen of hij smaakte ;)

14

Re: Chocolade hulp gevraagd

mmm die ziet er lekker en vrolijk uit. en ik weet uit meerdere keren proeven dat de vulling ook heerlijk is ;)
gefeliciteerd met je zoon

veel plezier nog vandaag, groetjes Mariëlle

15

Re: Chocolade hulp gevraagd

hoi zus
geweldig hoor we zijn trots op je
is dit het begin van meer?
groetjes monique

16

Re: Chocolade hulp gevraagd

Hey zuske,

dank je.
Helaas zit ik binnenkort zonder oven dankzij een scheiding.
Maar wie weet, heb je mannetje een stuk mee gegeven.
Dus, la maar weten...

17

Re: Chocolade hulp gevraagd

Ziet er heel lekker uit je chocoladelaag en inderdaad ook erg feestelijk met de gekleurde balletjes!

De Taartatelier en workshopruimte in Deventer, Zutphen, Apeldoorn en Raalte (Lettele, spanjaardsdijk 92B). http://www.zoetenzodeventer.nl. en  https://www.facebook.com/ZoetenZoDeventer

18

Re: Chocolade hulp gevraagd

nou hij is goed gekeurd hoor
hij was lekker !!!!!!!