Onderwerp: zoutdeeg en icing
Iemand ervaring met zout/brooddeeg en de reactie van icing er op ?
ook iemand een goed recept voor dat deeg ?
dank je wel
http://www.standaarduitgeverij.be/boeke … 9002239533
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taartdecoratie algemeen » zoutdeeg en icing
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Iemand ervaring met zout/brooddeeg en de reactie van icing er op ?
ook iemand een goed recept voor dat deeg ?
dank je wel
Hoi Karen,
Het recept van brooddeeg is 3 delen (patent) bloem op een deel zout en een deel water (maar het water is meestal net iets meer). De taarten maak je in een gewone springvorm, en zijn hol van binnen, je moet dus alleen het bakblik bekleden. Op 100 graden in de oven, wel een paar uur hoor, en dan opmaken.
Het werkt volgens mij niet met icing. Door het vele zout in het deeg blijft het vocht aantrekken dus dan droogt je icing niet. Als je een neptaart met icing wilt maken kan je beter een piepschuim onderkant gebruiken. Dat gaat dan weer wel goed.
Wat je trouwens ook leuk kunt gebruiken om een neptaart te versieren is siliconenkit. De slagroom lijkt dan net echt en het is afwasbaar en al... zie ook mijn taartje:
De versieringen heb ik met fimoklei gemaakt, behalve de grote groene glimvlinders, die zaten ooit in een plant die mijn moeder kreeg...
(grotere foto's in mijn album)
Het is dat een bloemist mij vroeg om de koekjes in zoutdeeg met glazuur te maken om in bloemstukken te verwerken.
Ofwel moet ik iets anders vinden om de icing na te bootsen ? Zou dat met siliconen gaan, maar dan moet ik dat gekleurd krijgen .
Zo een piepschuimentaart wil ik ook nog aanschaffen, dat is fijn om te oefenen. Ik heb ook fimoklei gehaald om het boetseren onder de knie te krijgen.
Straks ga ik de grotere foto's eens bekijken.
Alvast bedankt !
Ik heb het even voor je nagevraagd bij Belinda. Die maakt heel veel decoratiegebak (zie haar site: http://decoratiegebak.punt.nl/) en zij zegt het volgende:
icing gaat snotteren op brooddeeg, dat gaat niet, je kunt best silliconenkit gebruiken, of acrylaatkit. als je een goed spuitmondje gebruik, moet het echt wel lukken.
En dan weet ik je nog te vertellen dat zij glazuur maakt van gewone verf die je kan verdikken met talkpoeder. Dan wordt het een lekker dik smeuig papje, dat lijkt mij ongeveer de structuur van de dunne icing te hebben. Dus waarschijnlijk kan je het beste acrylaatkit kleuren voor de randjes/teksten en verdikte verf gebruiken voor de opvulling.
Ben heel benieuwd of het nog wat wordt......
HOi Karentje,
Op het wilton forun zit iemand die heel goed is in koekjes boeketten en zij maakt haar voorbeeld boekertten met RI maar dan op karton dat gaat hartstikke goed en blijft heel lang mooi.
lijkt me ook makkelijk on te bevestigen.
misschienis het een idee( cami5271 heet zij ).
Succes
De mevrouw heeft me net gebeld, ondertussen zag ik dat de glazuur op de zoutdeegkoekjes inderdaad maar niks was.
Ik weet niet of het enig voordeel heeft het zoutdeeg, echt steviger is het niet dan een koekje.
Ze dacht aan zoutdeeg omdat ze bang was dat suikerkoekjes zouden zacht worden.
In open lucht worden ze juist harder. En omdat ze toch niet om te eten zijn kan ik ze misschien wel zo bakken dat ze steenhard worden. Langer in de oven ?
Maar ze zijn dus niet ingepakt en misschien kan ik ze nog vastglazuren op een kleiner kartonnetje zodat ze ze makkelijker kunnen kleven.
Vind ik echt wel een moeilijke en ik wil dat natuurlijk graag goed doen. En om ze helemaal fake te gaan maken, tja dat is nu mijn ding niet natuurlijk en ik hou me toch liever bij wat ik ken.
Een kartonnetje is dus moeilijk want het moet er aan alle kanten als een koekjes uitzien.
In het begin waren mijn koekjes te hard omdat ik de boter niet apart mengde met de suiker, dus dat maar opnieuw doen. Je kon er iemand zijn hoofd mee inslaan en ik herinner me dat ik hier nog zoiets gelezen heb met ninjasterren en zo maar ik weet niet meer van wie.
Bedankt voor het meedenken.
Karen
Hoe maak ik chocoladesaus voor nep gebak?
En wie weet waar je goedkope minivormpjes kan kopen?
Ik maak nepgebakjes géén echte.
Hoe maak ik chocoladesaus voor nep gebak?
En wie weet waar je goedkope minivormpjes kan kopen?
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taartdecoratie algemeen » zoutdeeg en icing
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.