1

Onderwerp: makkelijk recept voor marsepein

200 gr gepelde amandelen
250 gr. poedersuiker
1 eiwit (liefst gemaakt van eiwitpoeder)
een paar druppels citroensap of een paar druppels vloeibare kleurstof.

Je hakt de amandelen in je keukenmachine met (hak)mes zo fijn mogelijk.
Dan doe je de rest van de ingredienten erin en hak je dat door elkaar.
Als je lang genoeg hakt dan wordt de marsepein heel erg fijn.
De klomp marsepein verpak je in folie en laat het dan een dag (of 2) in de koelkast liggen.

Ik vind deze marsepein heel fijn werken! En hij smaakt zeer prima!

2

Re: makkelijk recept voor marsepein

hee bedankt anneke ga het gelijk deze week proberen!!!

golf is knikkeren voor rijke mensen die te lui zijn om te bukken

3

Re: makkelijk recept voor marsepein

ik heb je recept uitgeprobeerd.
Heerlijk. De structuur is ook heel fijn.
Leg je de amandelen na het pellen nog even in water met citroensap om ze bleek te houden?Want na het pellen vind ik ze nogal vochtig en laat ze een poosje liggen om te drogen.
Heb jij er ervaring mee hoe lang de marsepein houdbaar is?
Want het is handig dit van te voren te maken, gelijk met het bakken van de taart.
En de restjes, ozo lekker in  appel uit de oven.
Wibbie

4

Re: makkelijk recept voor marsepein

Hoi Wibbie,

Ik koop bij een turkse supermarkt een grote zak met amandelen die al gepeld zijn. Dus ik hoef dat niet meer zelf te doen. ;) Bij mij zijn ze dan redelijk bleek.
De marsepein heb ik tot nu toe nog niet langer dan een week of 2 laten liggen. Dan is het nog prima. (Ik heb dan geen vers eiwit gebruikT) Ik weet niet of het langer houdbaar is, ik denk van wel, maar vond het nog niet nodig dat uit te proberen.
En inderdaad in appel uit de oven verwerken is natuurlijk een heerlijk idee (hou je geen restjes meer over..) Ben alleen aan de lijn....goede voornemens.... :/

5

Re: makkelijk recept voor marsepein

Hoi Anneke

Hoeveel eiwit poeder doe je er dan doorheen?

Groetjes Lupe Foto's http://lupe.haaralbum.nl/
WINKEL/WORKSHOPS/ZOETERMEERhttp://www.taartencentrum.nl/

6

Re: makkelijk recept voor marsepein

10 gram. ik heb eerst met 5 gram geprobeerd want ik dacht dat dat voor 1 eiwit stond, maar 10 gram werkt veel beter. ik geloof dat je er dan 60 ml gekookt water bij moet doen. (afgekoeld)

7

Re: makkelijk recept voor marsepein

vandaag dit recept geprobeerd super goede marsepein mooie structuur eerdaags eens kijken of tie goed uitrolt en bekleed. Hij smaakt lekker..

Kijk gerust eens in mijn taartenalbum
http://www.creabrigitte.mijnalbums.nl

8

Re: makkelijk recept voor marsepein

Even een vraagje droogt deze marsepein bij jullie oook snel in ? of moet ik nog iets toevoegen dat ie wat soepeler wordt?

Kijk gerust eens in mijn taartenalbum
http://www.creabrigitte.mijnalbums.nl

9

Re: makkelijk recept voor marsepein

misschien is een beetje glycerine indoen? dit helpt goed bij icing ...

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

10

Re: makkelijk recept voor marsepein

Hoi Anneke

Ik heb dat recept van jou ook geprobeerd, in 1 woord geweldig. Heel makkelijk en het smaakt goed. Ik heb er roosjes mee gemaakt met mijn decoflex ( die echt super is ) mal en resultaat, hele mooie stevige marsepeinen roosjes...

Groetjes en bedankt voor het recept

Josien

Groetjes,
Josien

11

Re: makkelijk recept voor marsepein

jee ik vond hem niet fijn om te boetseren zeg maar wel lekker hoor, ook is ie veel vetter, de olie krijg je gewoon op je handen, wat heb ik fout gedaan?

Kijk gerust eens in mijn taartenalbum
http://www.creabrigitte.mijnalbums.nl

12

Re: makkelijk recept voor marsepein

heb het recept uitgeprobeerd alleen dan met echt eiwit ook dit ging prima al had je er twee voor nodig de marsepein smaakt heerlijk