1

Onderwerp: browned butter and cinnamon cake

dit is een lekker kaneel cake
ik maak hem vaak in een vierkante vorm
150 g ongezouten boter
185 g zelf rijzend meel
30 g cornflour (maiszetmeel)
1 theel kaneel
185 g kristal suiker
3 eieren geklopt
1theel vanilla aroma
60mlmelk
60 ml sinnasappelsap

voor icing 80 g room boter
halve theel kaneel

oven voorverwarmen op 180 graden
bak blik met boter in smeren
in een kleine pan boter smelten en laag wuur laten staan tot het goud bruin
dit duurt ongeveer 6 min dan de bovenste laag er af halen

zeef het meel en zetmeelen kaneel in een grote kom en voegde suiker toe en roer er door
in een andere kom de eieren,aroma,sap,melk en de gesmolten boter doen
roeren tot het 1 geheel is
een kuil maken in de droge ingredienten en daar je eimix in doen
en met de mixer 3 min op laag en dan 5 min op hoge stand kloppen
mix in het bak vorm doen en bak in 40 min gaar
laten afkoelen

icing maken
ook 30 g  boter eerst laten smelten net als het vorige keer laten afkoelen op kamer temp 
de rest van de boter luchtig kloppen en voeg poedersuiker toe naar smaak
voeg de gesmolten boter en kaneel toe en klop nog eens 2 min
smeer de botericing  op de cake besprenkel met een beetje kaneel

ik hoop dat hij zo goed is ik moest hem vertalen uit het engels
de vorn die ik er voor gebruik is vierkant 20 cm

2

Re: browned butter and cinnamon cake

Maar dat is dan toch geen icing?? IN icing zit toch geen boter?? Het lijkt me meer 'n boter creme dan? Enig idee waarmee ik de jus d'orange kan vervangen? Daar kan ik nl. niet tegen......

3

Re: browned butter and cinnamon cake

nee het is ook geen echte icing zo wordt het in het boek genoemt waar het in staat
ik denk dat je jus de d orange ook wel met multi vitamine kunt vervangen maar daar kun je dan ook niet tegen kunnen
is er misschien een andere sap waar je wel tegen kunt ?
perzik annanas
groetjes monique