Onderwerp: klopt m'n fondant
Hallo,
Bij toeval een paar weken geleden op deze site gekomen en er is een taart verslaving op komst. Nu heb ik een vraagje.
Ik kan hier bijna geen ingredienten krijgen (buitenland) dus doe het met wat ik heb. Ik heb zelf getracht fondant te maken en is naar mijn inzicht redelijk gelukt. Nu zag ik op youtube filmpjes over werken met fondant en daar zag het er een stuk elastiser uit, is dat fondant of zal het mmf zijn. Hieronder zet ik even mijn recept (de tweede keer maken heb ik hem iets aangepast en hij werkt nu lekkerder, scheurt minder snel)
2 theetl. poedergelatine
3 eetl. water
2 eetl. glucosestroop
2,5 eetl sojaolie
0,5 kilo poedersuiker
Alles (behalve suiker) verwarmt en geroert in pan. Daarna suiker erbij, nachte in de koelkast en klaar.
Klopt het dat fondant niet echt erg elastisch is?
xxx
tourta