Onderwerp: vegetarische vulling?
Hoi
Ik ben nieuw hier, heb wel al veel rondgesurfd op het forum en ben enthousiast geworden. Zo enthousiast dat ik, 3 dagen voor de 2e verjaardag van mijn dochter, besloten heb om ook eens een baksel te proberen.
Nu heb ik al een hoop taarten-ervaring, maar nog nooit een gedecoreerde en gevulde taart gemaakt. Ben heel benieuwd hoe dit gaat uitpakken.
Maar nu mijn vraag. Bij de recepten voor de vullingen valt het me op dat er in een hele hoop vullingen gelatine gebruikt wordt. Ik eet al jaren vegetarisch en zo voeden wij onze kinderen ook op. Ik gebruik soms agaragar als vervanging, maar kan dit ook in de vulling voor een taart?
Ik wilde eigenlijk een banaanmousse gaan maken, maar om nou met mijn allereerste taart meteen zelf een recept te verzinnen/aanpassen, leek me toch een beetje de goden verzoeken.
Iemand ervaring met agaragar of andere gelatine-vervangers?