Onderwerp: Hoeveelheid marsepein
Voor een taart van 25 cm rond heb je ong. 500 gram marsepein nodig.
Ik heb heel vaak van die 500 gram nog heel veel over. Ik ben altijd bang dat ik mijn lap niet groot genoeg uitrol en het dus niet past. Dus ik heb een vrij grote lap en kan dus als het op de taart ligt vrij veel wegsnijden. Dat weeg ik daarna altijd even om te kijken hoeveel ik nu precies heb gebruikt. Ik heb vaak nog tussen de 120 en 150 gram daarvan over. Ik denk dus dat ik het ook te dun uitrol......
Ieder keer weer probeer ik het iets dikker te houden (ik denk dat het dan ook iets minder snel scheurt?) maar ik hou dus eigenlijk altijd veel over!
Zelfs voor mijn vierkante taart van 25cm (waar ong. 700 gram voor staat) hou ik nog 200 gram over!
Ben ik de enige met dit "probleem" of hebben jullie het ook??
Groetjes Chantal
P.s. Wel lekker zuinig!!