1

Onderwerp: Is Tylose het zelfde als Glucosestroop

Hoi,

Ik vroeg me af of tylose het zelfde als glucosestroop ? Ik ben pas begonnen met taarten bekleden en las dat met tylose je taart niet inzakt ofzo !!!!! Ik zelf gebruik dit dus dan ook niet, mijn taarten zakken ook niet in !!!!
Heeft iemand tips ? MOet ik wel gebruiken of niet ? Wanneer dan wel ?

Groetjes,

Manika

Groetjes, Manika
www.taartenvanmanika.nl

2

Re: Is Tylose het zelfde als Glucosestroop

Wat ik weet is dat je tylose of tragantgom gebruikt om je marsepein/fondant harder te laten worden zodat je er goed mee kunt boetseren zondar dat het inzakt.

Glucosestroop is wat anders

3

Re: Is Tylose het zelfde als Glucosestroop

Glucosesiroop word gebruikt om bv fondant te maken en het schijnt ook gebruikt te worden voor het maken van glazuur (dit verhaaltje staat op de webshop)

4

Re: Is Tylose het zelfde als Glucosestroop

Glucosestroop is, zoals de naam zegt, stroop. Daarmee worden dingen zacht.
Tylose is volgens mij een bindmiddel en zorgt er ondermeer voor dat iets (snel) hard wordt.