Onderwerp: op zoek naar recept voor luchtige rijstebrij
In de 1e instantie niet voor taartvulling maar gewoon als toetje.
Ik bedoel niet de rijstevlaai vulling, maar een luchtige iets. Er zit slagroom in, dat weet ik zeker want dat had ik gevraagd.
Ik heb het een keer gegeten in een restaurant, het was heerlijk! Luchtige rijstebrij (slagroom/mousseachtig) en daar dan fruit bij.
Hoe moeilijk kan het zijn om dat thuis na te maken..... nou best moeilijk.
Rijstebrij maak ik nog wel eens, dat eet ik dan warm (gewoon rijstdessert in melk koken met wat vanillesuiker).
Ik dacht, hetzelfde maken, af laten koelen. In andere schaal slagroom stijfkloppen, de afgekoelde rijst erbij en voila. In de koelkast nog wat opstijven en smullen.
Hmm....kwam een beetje in de buurt maar nog niet helemaal.
Was nog te stevig, misschien te veel rijst?
Ook niet echt lekker zoet. Er mist iets.
Of zou er nog wat anders in moeten, gelatine of ...??
Dames, weten jullie het? Brainstorm met me mee