1

Onderwerp: fondant

Hallo,

ik heb eigenlijk misschien wel een rare vraag, maar mijn eerste taarten heb ik bekleed met fondant. Dat spul dat ook in de web-shop te koop is. Nu heb ik laatst bij de sligro fondant gekocht van bakkersmaatje in een emmertje.

Ik dus op de dag voor kerst het emmertje gepakt en dacht mooie witte fondant te hebben om mee te boetseren. Niet dus. Blijkt zacht en kleverig te zijn. Een heleboel poedersuiker doorheen doen heeft geen zin, dat heb ik nog geprobeerd, maar dat werkte dus niet.

Mijn vraag is nu eigenlijk waarvoor kan ik deze fondant nu wel gebruiken? Voor koekjes of het bekleden van kleine cakjes uit het boek van Peggy Porschen of voor spuitwerk???? Zo ja hoe kan ik deze fondant dan vloeibaar maken?

oh sorry meer dan 1 vraag :)
Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

veel plezier nog vandaag, groetjes Mariëlle

2

Re: fondant

Hoi,

Deze fondant is vergelijkbaar met het spul wat je bijvoorbeeld op tompouchjes vindt. Errug lekker, maar inderdaad niet om mee te kneden en spuiten. Je krijgt het dunner door het au bain marie te verwarmen. Hoe warmer hoe dunner. Laat het na het verwarmen maar lekker op het pannetje staan want het wordt ook weer vrij snel kouder en harder.

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes

3

Re: fondant

tik eens 'vloeibare fondant' in bij zoeken.. Ik heb nl ook een emmer van dat spul staan..

4 Laatst bewerkt door mariëlle (29-12-2006 19:38)

Re: fondant

ach wat stom ja, dat is waar ook.
en het ergste is eigenlijk dat ik, nu ik deze berichten via de zoekfunctie lees, ik het allemaal herken, omdat ik het al eens gelezen heb :o :o echt heel erg. Sorry....

Ik heb in ieder geval begrepen dat ik er niet mee kan spuiten. Ga dan maar koekjes ermee proberen te versieren en kleine cakejes.

In ieder geval bedankt voor de tips en reacties.

veel plezier nog vandaag, groetjes Mariëlle