1

Onderwerp: grmbl

vanmorgen taart gebakken, nou ja, dat was de bedoeling


biscuitdeeg gemaakt, speculaaskruiden erdoor en in de oven...

heb em er weer uitgehaald, zag er mooi uit....

wil ik hem net uit de vorm halen is de binnenkant mousse geworden :(

straks maar een nieuwe bakken, en dan maar wat langer,,...


baal dr van, want ik had vandaag een druk programma ....


Nou ja, vol goede moed aan tweede baksel van vandaag begint....

Groetjes, Petra

2

Re: grmbl

dat is balen!!! succes voor de volgende

groetjes kim

groetjes kim

3

Re: grmbl

Dat is niet echt fijn.

Hoelang had je deze gebakken en op welke temperatuur?

Groetjes Jo www.taartwizard.nl
Leer van andermans wudden, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te wudden.

4

Re: grmbl

Voordat je het kapsel uit de oven haalt: eerst even met je hand heel licht bovenop voelen/drukken (pas op voor je knokkels en de verhittingsspiraal.... sprak ze uit ervaring!). Als het nog "wobbelig" voelt 5 tot 10 minuten langer in de oven en opnieuw proberen. Voel je lichte tegendruk en een klein beetje knisperen van de luchtbelletjes in het kapsel, dan is ie goed!

Kijk ook voor De TaartenAgenda 2014 op www.lilotaart.nl !

5

Re: grmbl

Of even prikken als je het lastig vind om het goed te voelen

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

Re: grmbl

heb de tweede lichting nu idd maar even met een sate prikker geprikt.
die was nog wat 'vies'geworden
dus toen nog 5 minuutjes langer, toen kwam hij er schoon uit
oven uit gedaan, maar taart nog even erin laten staan ivm inzakken

ga zo kijken of hij goed uit de vorm wil komen

Groetjes, Petra