1 Laatst bewerkt door femmie (04-12-2008 10:24)

Onderwerp: chocolate leather

ik zag net een stuk over chocolate leather.
dit lijkt me leuk om te maken, echter geen glucose in huis en kan de deur niet uit omdat de kinders ziek zijn!
ik heb wel gelatine. kan je hier ook chocolate leather van maken?
(ze oplossen in water en dan uitknijpen en dan roeren door de gesmolten chocolade)
heeft iemand hier ervaring mee??

alvast bedankt voor de hulp.

You can't get what you want, till you know what you want...
www.pleppestaarten.nl

2

Re: chocolate leather

Het lijkt me dat dit niet kan. Gelatine zorgt dat het bindt (en gesmolten chocola bindt vanzelf wel als het afkoelt :-)), glucose zorgt juist dat het soepel blijft.

Maar ik heb nog nooit chocolate leather gemaakt en spreek dus niet uit ervaring.

groeten, Marieke

3

Re: chocolate leather

okee, bedankt voor de hulp.
ga ik eerst maar eens glucose bestellen in webshop en overgiet ik deze taart gewoon met gesmolten chocolade
thanks

You can't get what you want, till you know what you want...
www.pleppestaarten.nl

4

Re: chocolate leather

je kan ook choclat leather maken met maismoutstroop (reform)

5

Re: chocolate leather

Je kan glucose ook zelf maken, maar moet dan wel druivensuiker in huis hebben.
Je weet wel, van die snoepjes.

6

Re: chocolate leather

Waar kun je naast de webshop glucose halen?
Wil namelijk dit weekend een taart gaan maken..
Dus voor de webshop is dat te laat denk ik..

Groetjes

7

Re: chocolate leather

witje75 schreef:

Je kan glucose ook zelf maken, maar moet dan wel druivensuiker in huis hebben.
Je weet wel, van die snoepjes.

Hier het recept. http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=35706

Of te koop bij de macro.

8

Re: chocolate leather

ThnQ..
Nog een vraagje..
Ik ben van plan om een chocoladetaart te maken,
en dan te bekleden met chocoladeleather.
Hoe plak je de choc.leather dan vast aan de cake?

groetjes

9

Re: chocolate leather

Door de cake af te smeren met botercreme, jam of pasta.
Net als bij marsepein en fondant.
Of is het bovenste laagje geen cake, maar chocola?

10

Re: chocolate leather

Dankje..
Ik wilde een laagje speculaaspasta ertussen doen dus dat ga ik dan denk ik ook gebruiken als plaksel :)

11

Re: chocolate leather

Lijkt me lekker. succes ermee.

12

Re: chocolate leather

kun je ipv druivensuiker ook poedersuiker gebruiken????

13

Re: chocolate leather

dat denk ik niet. Dat is heel anders.